{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ostojić: Zbog napada na policijsku postaju u Zvorniku, pojačan nadzor duž granice s BiH

F
29.4.2015. u 08:24
0
30
Ostojić: Zbog napada na policijsku postaju u Zvorniku, pojačan nadzor duž granice s BiH
0
Ostojić: Zbog napada na policijsku postaju u Zvorniku, pojačan nadzor duž granice s BiH
Ranko Ostojić
Ministar unutarnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić izjavio je Hini da je odmah po zaprimanju informacija o napadu na policijsku postaju u Zvorniku u BiH, direktor hrvatske policije Vlado Dominić naložio pojačano postupanje duž cijele granice s Bosnom i Hercegovinom.
"Posebno su pojačane mjere nadzora državne granice, prilikom obavljanja granične kontrole, kontrole osoba, vozila i prtljage, a poduzimaju se i druge mjere u unutrašnjosti policijskih uprava s ciljem prevencije i sprječavanja mogućih ugroza", rekao je u utorak ministar Ostojić.

Dodao je da je pojačano postupanje naloženo i službama nadležnim za prevenciju terorizma te da je policijskim službenicima posebno skrenuta pozornost da vode računa o samozaštitnom ponašanju.

Podsjetio je da je još nakon terorističkog napada u Parizu u januaru 2015. donio Odluku o osnivanju Radne skupine za praćenje problematike, prevencije i suzbijanja terorizma i da je voditeljem radne skupine imenovao glavnog direktora policije Vladu Dominića.

Cilj djelovanja radne skupine je dodatna koordinacija nadležnih jedinica Ravnateljstva policije u uspješnom suprotstavljanju terorizmu, a nastavno na procjene od opasnosti terorizma, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom nivou.

"Hrvatska policija na regionalnom nivou kontinuirano učestvuje u policijskoj suradnji i razmjeni informacija s ciljem uspješnog suprotstavljanja terorizmu. Tako je prošle sedmice, na inicijativu glavnog direktora policije, u Dubrovniku održan sastanak policijskih čelnika susjednih država, gdje je jedna od tema bila sigurnosni izazovi vezani uz terorizam i strane borce", rekao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u izjavi za Hinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: