Javni protest BH novinara: Nedopustivo demostriranje sile prema Dnevom avazu

Javni protest BH novinara: Nedopustivo demostriranje sile prema Dnevom avazu
75
Klix.ba
25.1.2016. u 18:17
19
komentara
75

dijeljenja
Javni protest BH novinara: Nedopustivo demostriranje sile prema Dnevom avazu Borka Rudić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Upravni odbor Udruženja/udruge BH novinari upućuje javni protest Tužilaštvu BiH i Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) zbog upada maskiranih i dugim cijevima nauoružanih policajaca u redakciju Dnevnog avaza, te zastrašivanja i ispitivanja novinara i urednika ovog dnevnog lista, saopćio je Upravni odbor BH novinara.
U saopćenju navode da UO BH novinara podržava aktivnosti pravosudnih institucija i sigurnosnih agencija, usmjerenih ka otkrivanju kriminlanih djela i hapšenju osoba koje su prekršile zakon.

Istovremeno, u ovom konkretnom slučaju, smatraju nedopustivim demonstriranje sile prema Dnevom avazu i njegovim novinarima, te rušenje integriteta medija i ograničavanje prava na slobodu izražavanja kroz upad naoružanih policajaca u redakciju ovog medija.

"Upravni odbor BH novinara poziva agenciju SIPA i Tužilaštvo BiH da hitno obustave prestres prostorija ovog dnevnog lista, te da iskoriste druga legitimna i zakonska sredstva za dobijanje informacija i dokumenata od značaja za istragu, a koja neće dovesti u pitanje pravo na slobodu izražavanja niti ugroziti slobodan i siguran rad novinara i urednika Dnevnog avaza", navodi se u saopćenju,
Prijavi grešku


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...