Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Koja je bolest u pitanju i da li je radno sposoban? Mislim da je i to vrlo bitan detalj ovdje.
Vrlo bitan detalj je iz razloga što mu jednokratna pomoć neće ustvari pomoći nego ga samo privremeno pokriti. Dalje, ako zna koji strani jezik, nešto iz IT sektora ili šta god slično, ne mora raditi fizički zahtjevan posao ako nije u mogućnosti.
@hemijaimatematika1 AKo trenutno ne možeš da radiš "klasičan posao" jer si bolestan ili si na pr na porodiljnom odsustvu, usput znaš jezike, odličan način za zaraditi je prevoditi sa/na jezik koji znaš. Plaćanje nije bajno istina, ali zato je isplata prema završenom poslu i nisi previše limitiran, preuzmeš na sebe koliko možeš završiti.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kako li će tek teško biti unucima i praunucima boraca, ako svi budu čekali na državnu hasnu. Nego valja prionuti, omlečiti motiku.Posla u poljoprivredi ima koliko hočeš, ali neće niko motiku, svi bi htjeli u "sarevo", tramvaj, semafori liftovi pokretne stepenice svjetla...
Babo mu se izborio da bude Turski hamal. Sad ce doci Erdogan da uspostavi prodaju Robova kao i u Libiji. Nek se kandiduje.
Boračka invalidnina se treba prenijeti i na djecu poginulih boraca.
Ukinite boracka udruzenja, oni crpe budzet
Uvijek ima dobrih ljudi koji će pomoći. Međutim, da bi sve bilo transparentno i pošteno, bilo bi korektno navesti i da li je čovjek radno sposoban. Radno sposobnim ljudima najbolja je pomoć ponuditi posao. Novac davati samo ljudima koji ne mogu raditi i bolesnim ljudima.
@Simeon33 Niko ne traži reviziju nego osnovne informacije. Zbog lažnih apela za pomoć koji kruže okolo bojim se da će ljudima u neka doba pući film i da zbog sumnjičavosti neće htjeti pomoći ni onome kome je možda pomoć stvarno potrebna. Svako ko krvnički zaradi svoj novac ima pravo znati gdje ga daje i u koju svrhu.
Treba pomoć vidite da je čovjek klix kontaktirao. Treba pomoć a ne zatvorit temu teško ovom čovjeku!!.
Baaaaaakireeeeeeeeee
"Ne zelim da se vratim u zlo u kojem sam bio" - pametnom dovoljno. Sine moj,hvataj se kakvog posla,bilo kakvog vjeruj mi. U Kalesiji mozes iznajmiti sobicak za 50 maraka a ostalo ti moze biti da jedes,poceti moras od necega.
boljiposao.org job.ba su samo neke od stranica koje nude posao. Bitno je znaci napraviti CV (biografiju). Imate format (Europass) i krenite u avanturu.
posao.ba ba.jooble.org
Sad ce Bosnje nase reci idi radi kod robovlasnika za 400 500 km mjesecno.