Humanitarne akcije
41

Kupite bajramsku čestitku i pomozite izgradnji Roditeljske kuće za male heroje

Piše: M. N.
Bliži se najveći praznik muslimana Kurban-bajram, praznik za koji roditelji daruju svoju djecu i najmlađu rodbinu. To je i praznik kada se pomaže onima kojima je pomoć neophodna. Budite široke ruke i pomozite u izgradnji Roditeljske kuće kupovinom čestitki koje su izradili mali heroji koji boluju od raka.

"Dragi prijatelji, donatori i ostali, bliži se Kurban-bajram. To je još jedan praznik kada je lijepo obradovati svoje najbliže, porodicu i poslovne partnere. Jedan od načina kako to možete uraditi jeste slanje čestitke. Pozivamo vas da kupovinom čestitki čije motive su izradila djeca podržite rad udruženja i izgradnju Roditeljske kuće za djecu oboljelu od raka", navodi se u pozivu udruženja Srce za djecu koja boluju od raka.

Roditeljska kuća je mjesto u kojem će mališani koji se bore protiv opake bolesti biti sa svojim roditeljima kako bi lakše i brže ozdravili. Izgradnja "Roditeljske kuće" u krugu Pedijatrijske klinike u Sarajevu počela je u martu 2014. godine i sadržavat će deset apartmana, zajedničku kuhinju i trpezariju za cijeli objekt, te odvojene prostorije za Udruženje, i posebnu salu za igraonu uz mogućnost korištenja za održavanje radionica i okupljanje roditelja.

Vrijednost ukupne investicije je 1.200.000 KM. Dosad je prikupljeno blizu 900.000 KM, a za završetak radova potrebno je prikupiti još 300.000 KM. Kupovinom bajramske čestitke pomažete da dođu na korak do cilja.

Uplate možete izvršiti na žiroračun: 161 00000 388 901 24, a više informacija potražite na broj telefona 033 215 416 ili se obratite na email adresu [email protected].