{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


IZ u BiH osigurala sredstva za završetak izgradnje Roditeljske kuće

F
9.10.2015. u 08:13
0
2
IZ u BiH osigurala sredstva za završetak izgradnje Roditeljske kuće
0
IZ u BiH osigurala sredstva za završetak izgradnje Roditeljske kuće
Direktor Vakufske direkcije Senajid Zajimović potpisat će danas u Sarajevu ugovor o dodjeli donacije od 115.248 KM Udruženju "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH", za završetak izgradnje Roditeljske kuće. Taj novac doniran je od humanitarne organizacije Al-Najat iz Kuvajta.
U najavi iz Udruženja navodi se da je Islamska zajednica u BiH, putem Vakufske direkcije, do sada uručila donacije vrijednosti 546.248 KM. Sredstva su donirana od organizacija Al-Najat, International Islamic Charitable Kuwajt, Generalni sekretarijat za Vakufe države Kuvajt, Al-Kawser i naroda Kuvajta.

Udruženje zahvaljuje Islamskoj zajednici u BiH i Vakufskoj direkciji na čelu s reisu-l-ulemom Husein ef. Kavazovićem i bivšim reisu-l-ulemom Mustafom Cerićem.

"Zasluga i zahvalnost pripada donatorima humanitarnim organizacijama iz Kuvajta, ambasadi Kuvajta u BiH i narodu Kuvajta na čelu s Emirom države Kuvajt za humanost spram našeg projekta i svih drugih projekata koje realizira Kuvajt u našoj zemlji. U ovom momentu ova sredstva omogućit će nam da završimo radove na objektu, koji će biti gotovi do kraja ove godine - navode iz Udruženja i naglašavaju da će datum otvaranja objekta biti naknadno objavljen.

Zahvalnost Udruženje upućuje i Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo za dodijeljeno zemljište i institucijama, kompanijama i građanima BiH za donacije.

Roditeljska kuća namijenjena je za smještaj djece oboljele od raka i njihovih roditelja koji dolaze izvan Kantona Sarajevo. Bit će površine 666 kvadratnih metara, imat će suteren, prizemlje i tri sprata, u njoj će biti deset apartmana, zatim multifunkcionalna prostorija s igraonom i dnevnim boravkom, zajednička kuhinja i trpezarija, multifunkcionalna sala, te prostorije za Udruženje.

Ukupna vrijednost projekta je 1.200.000 KM. Trenutno se izvode unutrašnji mašinski i zanatski radovi.

Potpisivanje ugovora o dodjeli donacije od 115.248 KM Udruženju "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH" za završetak izgradnje Roditeljske kuće najavljeno je za danas u 11.00 sati, na lokaciji gradilišta u krugu Pedijatrijske klinike UKCS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: