BiH
171

Završetak izgradnje "Roditeljske kuće" u Sarajevu do kraja godine

Piše: S. H.
Ministrica Karolina Karačić prilikom obilaska "Roditeljske kuće"
Ministrica Karolina Karačić prilikom obilaska "Roditeljske kuće"
Izgradnja "Roditeljske kuće" u Sarajevu za roditelje djece koja boluju od raka u FBiH je u toku, a novu donaciju Udruženju Srce za djecu koja boluju od raka u Federaciji Bosne i Hercegovine danas je uručila ministrica za rad socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice Kantona Sarajevo Karolina Karačić.

Riječ je o donaciji koja je realizirana u okviru projekta "Dječije nedjelje" u iznosu od 10.500 KM koje će biti iskorištene za nastavak izgradnje kuće. Osim toga, najavljeno je da će do kraja godine to ministarstvo uplatiti dodatnih 1.670 KM.

"Ta dječica koja ne dolaze samo iz Sarajeva, nego iz cijele Federacije BiH, moraju imati, kao i njihovi roditelji, uslovno mjesto za boravak, jer je okruženje vrlo važno za njihovo ozdravljenje i oporavak", istakla je ministrica Karačić.

U Udruženju se nadaju da će izgradnja kuće biti završena do kraja ove godine.

"Ova donacija nam puno znači, a još nam je potrebno blizu 120.000 KM kako bismo sve završili na vrijeme. Trenutno se rade unutrašnji radovi, tako da nam ostaje još opremanje kuće i vanjsko uređenje objekta", izjavila je u razgovoru za Klix.ba Jasna Vatreš u ime Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH.

Iz Udruženja je istaknuto da postoji još obećanja koja nisu realizirana, pa su uputili poziv i drugim općinama i institucijama iz ostalih kantona da se uključe u finansiranje, jer je izgradnja kuće namijenjena prvenstveno za roditelje i djecu iz drugih gradova FBiH.