Humanitarne akcije
7

Izložba za pomoć socijalno ugroženoj porodici Durmić iz Ilijaša

FENA
Kuća porodice Durmić
Kuća porodice Durmić
Neformalno udruženje "Val" organizirat će humanitarnu izložbu fotografija 16. februara u Galeriji Boris Smoje u Sarajevu pod nazivom "Kako druga polovica živi?" i omogućiti ljudima dobre volje da prilogom u novcu, odjeći, igračkama i hrani pomognu socijalno ugroženoj porodic i Durmić iz Ilijaša.

"Dom porodice Durmić se, iz dana u dan, sve više urušava. Otac je bolestan na psihomentalnom nivou, što je posljedica zarobljeništva u koncentracionom logoru, a njegova djeca su također u lošem zdravstvenom stanju.

Porodici iz Ilijaša može se pomoći tako što bi im se riješilo mjesto za stanovanje. Tako bi članovi ove obitelji mogli humano i dostojno živjeti, što je i primarni cilj održavanja ovog događaja", navode iz Udruženja "Val".

Ističu da je uvidom u stanje na terenu i stručnim konsultacijama s profesionalcima građevinske struke, zaključeno da njihova kuća ne bi podnijela jači snježni nanos, jer bi se pod takvom elementarnom nepogodom urušila zbog dotrajalosti građevine.

"Zainteresirani da pomogne pri gradnji njihovog doma (donacijom građevinskog materijala, sopstvene radne snage ili novca za izgradnju), više informacija mogu dobiti na broj telefona 062 -157-232.

Otvorenje izložbe u Galeriji Borisa Smoje planirano je za 16. februara u 17 sati, a za posjetioce će biti postavljena sedam dana. Na izložbi će biti predstavljeno mnogo fotografija raznih fotografa iz Rusije, Indije, Hrvatske i Amerike.

Na tu izložbu možete donijeti očuvanu odjeću i obuću, igračke, hranu i novac, a te bi se sve stvari i prihodi koje date donirale toj porodic", navodi se u informaciji Neformalnog udruženja "Val" koje potpisuje predsjednica Ana Dominik Rodić.