Svi na Koševo
404

Danas humanitarna utakmica za Alena Maslu

FENA
Foto: Davorin Sekulić/Arhiv/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Arhiv/Klix.ba
Na stadionu Asim Ferhatović Hase u Sarajevu danas će s početkom u 18 sati biti održana humanitarna "Utakmica za život", kako bi se skupio novac za liječenje oboljelog Alena Masle, ali i drugih kojima je pomoć potrebna.

Na pres-konferenciji povodom utakmice Almir Čehajić-Batko iz NVO "Otvorena mreža" istakao je da je od pokretanja akcije skupljeno više od 200.000 KM, te da su dobili veliku podršku iz cijelog regiona.

"Utakmica je ugovorena na prijedlog Almina Masle, brata oboljelog Alena, i FK Sarajevo je čak odgodio početak priprema zbog ovog projekta. Ipak, na utakmici mrežu moje ekipe će čuvati tri golmana, istovremeno, a to će biti Armin Šaković, Milan Pavlović i ja", rekao je Batko.

Direktor FK Sarajevo Dino Selimović je rekao da se klub s Koševa uključio u ovaj projekt bez puno razmišljanja, ali da je u početku bilo dosta tehničkih problema, uglavnom vezanih za pronalazak slobodnog termina na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović".

FK Sarajevo će predvoditi šef stručnog štaba Dragan Jović, a pored prvotimaca, u ekipi će nastupiti i bivši igrači Alen Avdić i Faruk Ihtijarević, kojima će ovo biti i zvanični oproštaj od bordo dresa pred domaćim navijačima.

Tim "Alenovih i Batkovih prijatelja" predvodi bh. reprezentativac Edin Džeko, a svoj nastup su najavili i svjetski prvak u boksu Adnan Ćatić alias Felix Sturm, glumci Enis Bešlagić i Milan Pavlović, novinar i voditelj OBN-a Mimo Šahinpašić, guverner Centralne Banke BiH Kemal Kozarić, ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić, ministar MUP-a FBiH Predrag Kurteš, član predsjedsjedništva SDA Amir Zukić, zatim Senad Hadžifejzović, Danko Delibašić i mnogi drugi.

Od "profesionalaca" za ekipu "prijatelja" će, pored Džeke, nastupiti i Emir Spahić, Admir Vladavić, Muamer Svraka, Nermin Jamak, Bulend Biščević, Amar Osim, kao i Refik Šabanadžović. Ulaznice za utakmicu moguće je kupiti u dva fan shopa FK Sarajevo (u klupskim prostorijama u ul. Maršala Tita 38b i u Bezistanu), u prodajnim objektima agencije "Fibula travel", te kod uličnih prodavača, po cijeni od pet KM.

Utakmicu će prenositi TV PINK BH.