Sutra "Utakmica za život"
0

Gol ekipe 'Alenovih i Batkovih prijatelja' branit će tri golmana istovremeno

Piše: A. Dž.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Na stadionu Asim Ferhatović Hase u Sarajevu sutra će biti odigrana humanitarna "Utakmica za život" između FK Sarajevo i ekipe koju će predvoditi Almir Ćehajić Batko, a od koje će sav prihod biti uplaćen na račun Otvorene mreže za liječenje 17-godišnjeg Alena Masle, srednjoškolca iz Sarajeva koji je teško obolio.

Slučaj Alena Masle, kojem je dijagnisticirana teško i rijetka bolest, histiocitoza Langerhansovih stanica, zbog čega hitno mora na liječenje u Njemačku, ujedinila je razjedinjenu javnost u Bosni i Hercegovini, istaknuto je danas na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama TV Pink.

Alenova priča je prvi put objavljena u emisiji Hrabri ljudi nakon čega se Otvorena mreža, ali i kompletna bh. javnost uključila u akciju prikupljanja sredstava za Alenovo izmještanje u Njemačku. Za nepunih dana 10 prikupljeno je 250.000 KM, a svoj doprinos dale su i neke poznate bh. ličnosti kao što su reprezentativac Edin Džeko i humanistica Sanela Jenkins.

Svoj doprinos dao je Fudbalski klub Sarajevo.

"Alenov brat nam je uputio jedno pismo sa prijedlogom za humanitarnu utakmicu. Pristali smo bez razmišljanja. U početku nisam znao da ćemo imati toliko problema tehničke prirode. Bilo je teško uskladiti termin, ali nam je drago da su nam svi izašli u susret i da smo uspjeli organizirati utakmicu. Pozivam sve navijače FK Sarajevo, ali i Željezničara, Olimpica, Slavije da dođu i kupe simoboličnu ulaznicu", kazao je direktor FK Sarajevo Dino Selimović.

Batko se našalio kazavši da će prema pravilniku, koji je stigao sa Djevičanskih ostrva, na golu ekipe "Alenovih i Batkovih prijatelja" stajati tri golmana istovremeno što će nogometašima Sarajeva otežati postizanje pogotka.

Alen je kazao da se uz svu ljudsku pažnju proteklih dana osjeća puno bolje i s velikom nadom u izliječenje uskoro putuje u Njemačku.

FK Sarajevo će na sutrašnjoj utakmici predvoditi šef stručnog štaba Dragan Jović, a pored prvotimaca, u ekipi će nastupiti i bivši igrači Alen Avdić i Faruk Ihtijarević, kojima će ovo biti i zvanični oproštaj od bordo dresa pred domaćim navijačima.

Tim "Alenovih i Batkovih prijatelja" predvodi bh. reprezentativac Edin Džeko, sa kojim su, između ostalih, svoj nastup najavili i svjetski prvak u boksu Adnan Ćatić alias Felix Sturm, zatim glumci Enis Bešlagić i Milan Pavlović, Kemal Kozarić, guverner Centralne Banke BiH, kao i ministar MUP-a Predrag Kurteš. Od "profesionalaca" za ekipu "prijatelja" bi trebao nastupiti i Bulend Biščević, bivši reprezentativac i igrač FK Željezničar, zatim Amar Osim, trener plavih, kao i Refik Šabanadžović, proslavljeni fudbaler, te Mimo Šahinpašić.

Almir Batko Čehajić najavio je i Jelenu Rozgu, Nives Celzijus, Miroslava Ilića, Benjamina Isovića, Željka Samardžića, Halida Bešlića, Lajlu Torlak te kapitena nogometne reprezentacije BiH Emira Spahića.

Utakmica počinje u 18:00 sati. Cijena ulaznice je 5 KM, a ulaz za djevojke i djecu je slobodan.