Komentari (154)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vidim neki ovdje ismijavaju fince, debelo ste neupuceni!
Sta znaju Klixovci ko je Simo Hayha 😁
Nisu Finci nikad bili nacisti, samo su 1939. godine surađivali sa Njemcima kako bi se što lakše kutarisali ovih divljaka, i to im je uspjelo.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Svijet nepovratno srlja u katastrofu jer nema rata Finske i Rusije bez upotrebe nuklearnog oružja.
za Ukrajinu budući nije u NATO ja to nikad nisam rekao. Pogledaj komentare ali rat još nije fazi da je to potrebno. S druge strane Finska je i bex članstva u NATO-u - NATO.
Mislim logika je jednostavna ako su svi za rat do rata će neminovno doći čak iako jedna strana nije kao u BIH 92 godine. U ovom slučaju imamo globalno nastojanje da do velikog internacionalnog rata dođe i onda će i doći. Nema nikakve šanse da se rat sačuva unutar granica Ukrajine, on ima svoju haotičnu logiku i prije ili kasnije taj požar će sve zapaliti tim više što su svi s požarom suglasni.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Kakva gospoda
Ma Rusija se pati da jedan mali grad osvoji i da joj trebaju Sirijci i Čečeni. Pokazalo se da Rusija nije nikakva sila, osim što ima nuklearke, ostalo je trla baba lan.
Čuj 82 posto ispitanika potvrdilo da bi se u slučaju agresije pridružili odbrani. Hahahahaha. Neko je lud da ratuje i gine za vas nabrijane generale. Svi se sakrijete u trezore i pričate kako narod jedva čeka da pogine. Tako i Željko, ima platu 8000, a kaže narod je navikao da bijedno živi. Samo me interesuje da li bi kod nas Bakir, Željko, Mile i Dragan uspjeli skupiti sveukupno 100 ljudi koji bi za njih ratovali.
Pa i Rusi su bili nacisti jedan dio u drugom svjetskom ratu kad su sa Hitlerom podijelili Poljsku i slali im sirovine cijelo vrijeme i u tom periodu su Fince napali.
Ma sve će to Pukki za čas srediti 🤪
Satiru zemlju od 40 miliona stanovnika sa mnogim stranim plaćenicima i nato naoružanjem a vi mislite da se možete oduprijet?! De malo logike i zdravog razuma, ne živite u bajkama!!!
Hahaha,nemoj da to cuju rusi,rasturice vas sa jacom vatrogasnom brigadom
Dokle je to došlo da se priča o ratu Finske, Švedske sa Rusijom. A vodi se rat Ukrajine i Rusije. Možda sanjam!? Probudite me!
Bili su i 1943 pa poslije " drž gaće" , cvili, moli...
Sad ce Putin "mi imamo nuklearke. Mozemo vas sravniti. Evo jednu bacimo tamo, drugu ovamo. A recimo i Britaniju isto jednu na london. bla bla bla ". Oni ne znaju dalje od prijetnje sudnjim danom.
Protiv rusije, klixe, protiv....ne sa rusijom. (malo r je namjera).
Pa ne kontam zasto ikako pricate u ratu kad imate sve blagodati. Rat ce vas samo unazadit. To zlo samo treba izbjegavAt max
U clanku se spominju finske zrtve u ratovima sa Rusima, odnosno Sovjetima. Finska je bila napadnuta i pruzila je sjajan otpor. Kasnije, uz nacisticku Njemacku, Finska je bila napadac i tada su njeni gubici bili puno veci.
Treba Rusiju razvuć duž granice sa cijelom EU da se raspamete i oni na istoku zemlje. Smradovi.
Kad ti hladni Šved illi Finac kaze da je spreman da se brani.Onda znaj da je zaista spreman i to dobro spreman😎