{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lagumdžija: Nova inicijativa ogromna šansa za BiH

F
15.1.2015. u 11:52
9
22
Lagumdžija: Nova inicijativa ogromna šansa za BiH
9
Lagumdžija: Nova inicijativa ogromna šansa za BiH
Zlatko Lagumdžija (Foto: Klix.ba)
Ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija ocijenio je danas da je za novi pristup Evropske unije (EU) Bosni i Hercegovini u kontekstu britansko-njemačke inicijative veoma značajno da se cijeli taj proces vodi unutar institucija BiH.
Lagumdžija je uoči sutrašnje posjete ministara vanjskih poslova Velike Britanije i SR Njemačke Bosni i Hercegovini, novinarima kazao da su programom ove posjete predviđeni susreti s članovima Predsjedništva BiH, obraćanje u PSBiH, susret u MVP-u BiH, kao i susret s liderima bh. političkih stranaka.

To, kako je istaknuo, govori u prilog tome da se ovaj cijeli proces vodi na drugačiji način, odnosno da se uvodi u institucije BiH.

"To je veoma važno imajući u vidu dokle nas je dovelo 'vodanje' izvan institucija BiH", potcrtao je Lagumdžija, navodeći kako nova inicijativa predstavlja ogromnu šansu za BiH.

Kako je kazao, suština nove inicijative jeste okretanje pitanjima koja su od stvarnog interesa za građane BiH, pri čemu je fokus na ekonomskim reformama i vladavini prava.

Lagumdžija u tom kontekstu smatra da je početak puta koji vodi ka novim reformskim pomacima u BiH dokument/izjava na čemu je trenutno angažirano Predsjedništvo BiH.

Uz uvjerenje da će taj dokument dobiti parlamentarnu podršku, šef bh. diplomatije kazao je da on zapravo predstavlja izraz političke volje da se ide dalje.

"Nakon toga predstoji pravi posao i bojim se da oni koji se sada puno 'zamaraju' oko ovog dokumenta svima nama kradu vrijeme", zaključio je Lagumdžija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: