|

Ministri vanjskih poslova Velike Britanije i Njemačke u posjeti BiH

Ministri vanjskih poslova Velike Britanije i Njemačke u posjeti BiH
0
F
FENA
16.1.2015. u 08:18
8
komentara
0

dijeljenja
Ministri vanjskih poslova Velike Britanije i Njemačke u posjeti BiH Phillip Hammond i Frank-Walter Steinmeier (Foto: EPA)
Ministri vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva i Savezne Republike Njemačke, Philip Hammond i Frank-Walter Steinmeier, posjetit će danas Bosnu i Hercegovinu kako bi razgovarali o napretku u procesu pristupa Evropskoj uniji i novoj EU inicijativi.
Tokom svog boravka, ministri vanjskih poslova će se susresti s članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ministrom vanjskih poslova, te liderima političkih stranaka.

Planirano je i obraćanje članovima Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine kao i okrugli sto sa predstavnicima poslovnog sektora Bosne i Hercegovine na kojem će se razgovarati o hitnoj potrebi za socioekonomskim reformama, u skladu sa Sporazumom o rastu i zapošljavanju u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Njemačke ambasade.

Ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija je izjavio da oni dolaze da bi dali novi poticaj i poslali novu poruku BiH kako je ovo nova šansa koju ne smijemo propustiti.

"Ta šansa se ogleda u tome da se uhvatimo u koštac s problemima. Ljudi su frustrirani jer nemaju posla, nemaju perspektive. EU se fokusira na ekonomske reforme i na poglavlje 23 i 24 koji govori o borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije", rekao je Lagumdžija o njemačko-britanskoj inicijativi koja je zasnovana na evropskom putu BiH.

Ovu inicijativu nazvao je "kreativnim traženjem rješenja problema Evropske unije" te istakao kako vjeruje u dobru volju britansko-njemačke inicijative.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...