{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hammond i Steinmeier sutra u posjeti BiH

F
15.1.2015. u 12:09
1
8
Hammond i Steinmeier sutra u posjeti BiH
1
Hammond i Steinmeier sutra u posjeti BiH
Frank-Walter Steinmeier (Foto: AFP)
Ministri vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva i Savezne Republike Njemačke, Philip Hammond i Frank-Walter Steinmeier, posjetit će sutra Bosnu i Hercegovinu kako bi razgovarali o napretku u procesu pristupa Evropskoj uniji i novoj EU inicijativi.
Tokom svog boravka, ministri vanjskih poslova će se susresti s članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ministrom vanjskih poslova, te liderima politickih stranaka.

Planirano je i obraćanje članovima Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine kao i okrugli sto sa predstavnicima poslovnog sektora Bosne i Hercegovine na kojem će se razgovarati o hitnoj potrebi za socio-ekonomskim reformama, u skladu sa Sporazumom o rastu i zapošljavanju u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz njemačke ambasade.

Ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija sinoć je izjavio da oni dolaze da bi dali novi poticaj i poslali novu poruku BiH kako je ovo nova šansa koju ne smijemo propustiti.

"Ta šansa se ogleda u tome da se uhvatimo u koštac s problemima. Ljudi su frustrirani jer nemaju posla, nemaju perspektive. EU se fokusira na ekonomske reforme i na poglavlje 23. i 24. koji govori o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije", rekao je Lagumdžija o njemačko-britanskoj inicijativi koja je zasnovana na evropskom putu BiH.

Ovu inicijativu nazvao je "kreativnim traženjem rješenja problema Evropske unije" te istakao kako vjeruje u dobru volju britansko-njemačke inicijative.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: