Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Uvedite da birou javimo SMS-om da nismo zaposleni, da ne moram ić ponižavat se čekat pečat
Znaci trenutno smo u fazi rasprav, demagogine itd...ja znam da ne mozemo biti svi salteruse i da ti ljudi trebaju negdje da rade ali dok je ovaj sistem u BiH posebno u FBiH mnoge salteruse bi izgubile mjesto rada, neki referenti i sva izmisljenja poslijeratna radna mjesta ili zaostala u razvoju randa mjesta.
Digitalizacija je tako jednostavna stvar, samo treba imati a imamo dovoljno novca.Pa i izbori da su digitalni nebi se cekalo po 1 mjesec i sve kalkulacije bi padale u vodu.
Koliko vidim svake godine iste face... Implementacija 0.
Ne, naprotiv implementacija je dobra. Problem je u starim kadrovima koji niti priznaju niti poznaju digitalizaciju. Kako kaže jedna kolegica iz knjigovodstvenog servisa: Ne daj bože da ono što predamo digitalno nemamo na papiru. Kazna nam je od inspekcije i revizije. Tako da digitalizacija u BiH služi duplom poslu: uradi digitalno pa čuvaj (ili češće predaj) i na papiru. Zato i jesmo rupa
Nije za nas digitala, sta god su prebacili na online, sistem je odmah pao, za nas je ovjera, pecat, cekanje u redovima
Nadajmo se da će od ovoga biti nešto. Ne znam da se ranije pričalo o digitalizaciji.
Ne bi dao onaj cejf kad zboj jednog pecata moram da idem na 3 saltera. Fino ti prodje dan u druzenju sa tetama.
Hahahah koliko kasnimo mati draga. Mi nekakve seminare organizujemo na temu digitalizacije sistema i birokratije, k’o da smo prvi u tome, a ne posljednji bukvalno.
Digitalizacija i nije neki problem da nemamo preveliku i nepotrebnu birokratiju
ne dolaze, samo ublehe bacaju
kotizacija 700KM slusas fortu kako prica
Mrs tamo bagro izdajnicka. Sa Fortom mozemo samo izdaju drzave da dozivimo. mrs
U 2023:oj godini POCINJE rasprava o digitalizaciji javnih uprava... Pa mi smo zaostali najmanje 70 godina
Vrijeme je da se i ovo uredi , radio sam jedan nalaz u Njemačkoj , sve dođe u digitalnoj formi.
Da se i mi riješimo šalterusa
kad trazim potvrdu iz Sa MUPa kazu mi da sam "polagao vozacki u Mostaru" i da onda tamo moram ici po potvrdu iako mi je trenutna vozacka izdata iz MUP SA , kakve to veze ima - znaci za svaki papir moram ici tamo gdje je originalno izdat - gdje je tu drzava ????????????? to je sr... ili im je jednostavno lijeno pritisniti par tipki, ili traze da se podmaze - ne znam oo
Ima bezbroj takvih primjera. Sistem napravljen da što više nepotrebnih uhljeba zaposli a najmanje da pomogne građaninu.
Nema od ovoga ništa.
Dolaze dani koji su već tu gdje se nešto kod nas pokušalo digitalizirati: Pao sistem, nema interneta, dođite sutra.
Ako ovo uradite imate moj glas dok sam ziv...
Nikad to ovdje neće doći. Zasto? Pa vec sada imaju tehnicke mogucnosti da dosta toga olaksaju ljudima, ali jok. Ovdje je digitalizacija dzaba, nista bez papira.