vijesti
0

Davidović: Banja Luka je najčistiji grad u regionu

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Gradonačelnik Banje Luke Dragoljub Davidović izjavio je da je Banja Luka danas jedan od najčistijih gradova u regionu zahvaljujući projektu upravljanja čvrstim otpadom.

Davidović je na promociji novih vozila i računarskog sistema u banjalučkom komunalnom preduzeću "Čistoća" rekao da je ova promocija u funkciji razvoja projekta upravljanja čvrstim otpadom.

Prema ovom projektu, kaže Davidović, preduzeće "Čistoća" u gradu prikuplja otpad, koji se odlaže na deponiji u Ramićima.

"Rezultati takvog pristupa se vide, jer je Banja Luka danas jedan od najčistijih gradova u regionu i to je mišljenje svih gostiju koji dolaze u naš grad", rekao je Davidović.

On je rekao da je preduzeće "Čistoća" "krenulo naprijed" od trenutka kada je grad preuzeo udio u njegovom vlasništvu, koji iznosi 30 posto.

"Iako grad nije većinski vlasnik Čistoće, naš interes je, s obzirom na djelatnost koju obavlja, da ova firma dobro funkcioniše, jer to ima veliki značaj za sve građane Banjaluke", rekao je Davidović.

On je istakao da je saradnja grada i ovog preduzeća veoma dobra i da ga raduje činjenica da rukovodstvo "Čistoće" nastoji da osavremeni poslovanje i nabavi nove mašine.

"Vozila koja smo danas vidjeli namijenjena su, prije svega, za brdske dijelove grada, odnosno uže ulice", rekao je Davidović.

Direktor "Čistoće" Jasminko Bogdanić rekao je da je ovo preduzeće nabavkom dva nova vozila nastavilo sa usavršavanjem voznog parka.

On je rekao da su vozila zapremine po 12 kubnih metara i da je njihova vrijednost 380.000 KM.

"Osim usavršavanja voznog parka, naša želja je da poboljšamo i komunikaciju sa našim korisnicima. Zbog toga smo na internet stranici preduzeća omogućili građanima da prate stanje računa, odnosno obaveza i potraživanja", rekao je Bogdanić.