Tradicionalna akcija
1

Nagrađeni Banjalučani sa najuređenijim dvorištima

Piše: D. T.
Dobitnici nagrada sa Davidovićem (Foto: SRNA)
Dobitnici nagrada sa Davidovićem (Foto: SRNA)
Gradonačelnik Banje Luke Dragoljub Davidović danas je u prostorijama Administrativne službe uručio nagrade najuspješnijim učesnicima tradicionalne akcije "Biramo najuređenije", koja se u gradu na Vrbasu održala deseti put zaredom.

Za pobjednika u kategoriji najuređenijeg dvorišta proglašen je Slobodan Kovačević, čije dvorište se nalazi u Ulici Prvog krajiškog proleterskog bataljona, u banjalučkom naselju Česma.

Srednjoškolski centar "Gemit Apeiron" vlasnik je najuređenijeg školskog dvorišta, dok je nagradu za najuređeniji prostor u stambenim zgradama dobila je Zajednica etažnih vlasnika na Bulevaru cara Dušana broj 8.

Nagrada za najljepši balkon pripala je Banjalučanki Savki Holod iz Ulice krajiških brigada 96, a komisija za izbor najuređenijih dvorišta dodijelila je i četiri specijalne nagarade, među kojima i onu za najstarijeg učesnika akcije koju je dobio Boško Mirčić.

"Ovi ljudi, skromnim sredstvima, ali sa velikom željom, voljom i entuzijazmom uređuju svoje prostore i predstavljaju primjer svima kako se treba odnositi prema svom dvorištu ili kući. Svojim radom, oni donose pozitivnu energiju u naš grad i trebamo im biti zahvalni na tome", rekao ej gradonačelnik Banje Luke Dragoljub Davidović.

Ovogodišnja akcija "Biramo najuređenije" trajala je od 23. aprila do 31. maja, a organizator akcije bila je Administrativna služba Grada Banja Luka.