{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banja Luka: Novi objekat za pripremu vode za 300.000 potrošača

S
27.9.2012. u 13:57
0
0
Banja Luka: Novi objekat za pripremu vode za 300.000 potrošača
0
Banja Luka: Novi objekat za pripremu vode za 300.000 potrošača
Foto: Anadolija
U Banjoj Luci je danas otvoren objekat za pripremu vode u okviru projekta druge faze Fabrike vode, čija je vrijednost 16,6 miliona KM.
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Banja Luka ekonomski i politički centar, te istakao da se kapitalnim projektima, poput ovog rješavaju, infrastrukturni problemi grada.

"Svi napori koje činimo pokazuju našu opredijeljenost da grad funkciniše na najbolji način", rekao je Dodik i dodao da će Banja Luka imati nesmetano snabdijevanje vodom.

Dodik je istakao da je Banja Luka pokazala sposobnost da upravlja resursima i realizuje različite projekte.

"U ovom trenutku se 50 miliona KM ulaže u sistem vodosnabdijevanja. Riješli smo pitanje rekonstrukcije grijanja, a izgrađen je i autoput prema Gradišci", dodao je Dodik.

Gradonačelnik Banje Luke Dragoljub Davidović naglasio je da je realizacija ovog velikog projekta veoma značajna za sve građane.

"Ovo je historijski projekat koji se ne realizuje svakih pet ili 10 godina. Radimo na poboljšanju primane i sekundrne vodovodne mreže na području grada Banja Luka", rekao je Davidović.

Predsjednik Skupštine grada Banja Luka Slobodan Gavranović istakao je da je ovaj projekat realizovan izuzetno odgovorno i racionalno.

"Pri kraju smo realizacije četiri projekta regionalnih vodovoda, odnosno gradskog i vodovoda za potreba okolnih sela", rekao je Gavranović.

Direktor "Vodovoda" Banja Luka Milan Mazalica naglasio je da će, zahvaljujući novim modernim postrojenjima, obezbijediti dovoljne količine vode za 300.000 potrošača.

"Imamo savremena postrojenja, a jedno od njih je i pilot postrojenje gdje kontrolišemo zagađenost vode", rekao je Mazalica i dodao da je sredstva za ovaj projekat obezbijedio "Vodovod", preduzeće "Vodoprivreda" i grad Banja Luka.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić uručila je Mazalici odobrenje za upotrebu objekta za pripremu vode.

Ona je navela da je objekat za pripremu vode završen nakon samo godinu dana od izdavanja građevinske dozvole.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: