{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RS: Banja Luka zadužena za novih 12,8 miliona KM

F
13.9.2012. u 13:51
0
3
RS: Banja Luka zadužena za novih 12,8 miliona KM
0
RS: Banja Luka zadužena za novih 12,8 miliona KM
Foto: SRNA
Banja Luka je od danas zadužena za novih 12.860.000 KM.
Ukupna zaduženost tog grada već iznosi čak 211.757.622 KM, a novi kredit je odobren na period od deset godina, s grejs periodom od jedne godine.

Ovim sredstvima, po riječima gradonačelnika Dragoljuba Davidovića bit će finansirano sedam kapitalnih investicija, prema listi prioriteta koju je ranije usvojila Skupština Grada.

"Ovo je značajan posao za Grad, s obzirom na to da će najveći dio ovih kreditnih sredstava biti utrošen za kupovinu pokretne i nepokretne imovine fabrike „Unis-Valjaonica hladno valjane trake" za izgradnju Tehnološkog biznis parka. Realno je očekivati da će prvi investitori u taj prostor useliti početkom naredne godine", kazao je Davidović nakon što je s generalnim direktorom UniCredit banke Ivanom Vlahom potpisao ugovor o novom kreditu.

Kreditnim sredstvima bit će izgrađena i kanalizacija u Ulici Rade Radića u naselju Vrbanja, zatim riješeni imovinsko-pravni odnosi za izgradnju puta za Priječane, sanirana i rekonstruisana Sportska dvorana „Borik", te izgrađen zajednički objekat ambulante porodične medicine i mjesne zajednice Kočićev Vijenac.

Također, sredstva će biti upotrijebljena i za izgradnju kružnih raskrsnica u gradu i mjesne kancelarije u MZ Borkovići.

Predsjednik Skupštine Grada Slobodan Gavranović kaže da se aktulena vlast opredijelila za kreditne linije u želji da se u što kraćem vremenskom periodu realizuju ovi projekti, ne čekajući novu mogućnost budžetskih sredstava imajući u vidu da se neki od ovih projekata teže mogu realizovati u jednoj godini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: