{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rebalansiran budžet Banje Luke zbog novih kredita i "pokrivanja" deficita

F
26.7.2012. u 17:17
0
0
Rebalansiran budžet Banje Luke zbog novih kredita i "pokrivanja" deficita
0
Rebalansiran budžet Banje Luke zbog novih kredita i "pokrivanja" deficita
Banja Luka
Skupština grada Banje Luke usvojila je danas rebalans budžeta za 2012. godinu u iznosu od 194.604.000 KM, što je za 40,05 posto više u odnosu na prvobitni budžetski okvir u ovoj godini.
Predsjednik Skupštine grada Banja Luka Slobodan Gavranović rekao je novinarima da je rebalans budžeta bio najavljen u prvom kvartalu ove godine, imajući u vidu ukupno stanje u ekonomiji i privredi, ali i iz potrebe da se „pokrije deficit od 912.000 KM te u budžet uvrste i nova kreditna zaduženja najvećeg grada RS-a".

On je istakao da se budžetski okvir uvećava za 55 miliona KM od čega se 47 miliona KM odnosi na sredstva koja su tokom godine namijenjena za realizaciju ili rješavanje određenih problema u gradskoj „Toplani", a drugi dio za vodosnabdijevanje, te realizaciju Tehnološkog biznis parka i druge projekte.

„Istovremeno odlukom se pokriva budžetski deficit iz prošle godine u iznosu od 912.000 KM i taj deficit je pokriven na teret tekućih prihoda", rekao je Gavranović.

Opozicija je kritikovala današnju odluku o rebalansu, a Marinko Umičević, odbornik PDP-a u gradskoj skupštini smatra da se ni nakon usvajanja ovog rebalansa ne zna gdje ide novac, a protiv je i ponovnog zaduženja Banje Luke, budući da ukupna zaduženost tog grada iznositi čak 211.757.622 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: