{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rebalansiran budžet Banje Luke zbog novih kredita i "pokrivanja" deficita

F
26.7.2012. u 17:17
0
0
Rebalansiran budžet Banje Luke zbog novih kredita i "pokrivanja" deficita
0
Rebalansiran budžet Banje Luke zbog novih kredita i "pokrivanja" deficita
Banja Luka
Skupština grada Banje Luke usvojila je danas rebalans budžeta za 2012. godinu u iznosu od 194.604.000 KM, što je za 40,05 posto više u odnosu na prvobitni budžetski okvir u ovoj godini.
Predsjednik Skupštine grada Banja Luka Slobodan Gavranović rekao je novinarima da je rebalans budžeta bio najavljen u prvom kvartalu ove godine, imajući u vidu ukupno stanje u ekonomiji i privredi, ali i iz potrebe da se „pokrije deficit od 912.000 KM te u budžet uvrste i nova kreditna zaduženja najvećeg grada RS-a".

On je istakao da se budžetski okvir uvećava za 55 miliona KM od čega se 47 miliona KM odnosi na sredstva koja su tokom godine namijenjena za realizaciju ili rješavanje određenih problema u gradskoj „Toplani", a drugi dio za vodosnabdijevanje, te realizaciju Tehnološkog biznis parka i druge projekte.

„Istovremeno odlukom se pokriva budžetski deficit iz prošle godine u iznosu od 912.000 KM i taj deficit je pokriven na teret tekućih prihoda", rekao je Gavranović.

Opozicija je kritikovala današnju odluku o rebalansu, a Marinko Umičević, odbornik PDP-a u gradskoj skupštini smatra da se ni nakon usvajanja ovog rebalansa ne zna gdje ide novac, a protiv je i ponovnog zaduženja Banje Luke, budući da ukupna zaduženost tog grada iznositi čak 211.757.622 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: