Usmrtili sunarodnjaka
101

Zbog brutalnog ubistva u Tuzli dvojica migranata osuđena na po 15 godina zatvora

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Dvojica migranata iz Alžira koji se nalaze na području Tuzle nepravosnažno su osuđeni na po 15 godina zatvora zbog brutalnog ubistva svoga sunarodnjaka, koje su počinili prošle godine u ovom gradu.
Naime, Kantonalni sud u Tuzli je donio osuđujuću prvostepenu i nepravosnažnu presudu za alžirske državljane, 26-godišnjeg Hichama Bellarbija i 23-godišnjeg Karima Cheminija i izrekao im kazne zatvora u trajanju od po 15 godina zbog krivičnog djela ubistva.

Glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović je kazao da se optužnicom Belarbi i Chemini terete da su pola sata poslije ponoći 30. jula 2019. godine u blizini Robne kuće Tuzlanka sreli svog sunarodnjaka Brahimija Abderrezaka, od njega tražili novac, nakon čega su fizički nasrnuli na njega te mu nanijeli deset povreda nožem u predjelu vrata, grudnog koša i stomaka.

"Brahimi je zbog povreda preminuo ubrzo nakon toga u UKC-u Tuzla. Kantonalni sud Tuzla je optuženima produžio mjeru pritvora u skladu s odredbama Zakona o krivičnom postupku FBiH koje definišu trajanje pritvora nakon izricanja prvostepene presude", naveo je Arnautović.

Nakon dostavljanja pismenog otpravka presude Tužilaštvo TK će procijeniti da li će izjaviti žalbu na prvostepenu presudu.