Izvršeni pretresi
121

Završena akcija u Živinicama, među uhapšenima i policajci

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Pripadnici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) danas su na području Živinica uhapsili 11 osoba među kojima su i dva policajca, u okviru velike akcije koja je imala za cilj razbijanje kriminalne grupe.
Po nalogu Kantonalnog tužilaštva u Tuzli i uz naredbu Općinskog suda Živinice, pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK obavili su pretrese na većem broju lokacija u Živinicama, a tom prilikom je uhapšeno ukupno 11 osoba.

Pretresi su obavljeni na Sedmičnoj pijaci u Ciguljama, zatim Javnom preduzeću Horizontala, poslovnim i stambenim objektima koje koriste osumnjičeni, kao i na nekim drugim lokacijama.

"Više osoba je osumnjičeno da su bili dio kriminalne grupe koja je učestvovala u udruživanju radi činjenja krivičnih djela zloupotreba položaja i ovlaštenja, lihvarstvo i nedozvoljeno bavljenje određenim zanimanjem. Pojedini članovi grupe su imali različite uloge prilikom činjenja ovih krivičnih djela", kazao je glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović.

Kako je za Klix.ba ranije potvrđeno, grupu je organizovao zaposlenik Javnog preduzeća Horizontala, kojem se pored spomenutih krivičnih djela na teret stavlja i pranje novca, davanje dara ili drugih oblika koristi i za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Uhapšene osobe će nakon kriminalističke obrade u MUP-u TK biti predate u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.