Pretresi i hapšenja
968

Policija razbija kriminalnu grupu u Živinicama, na pijaci se bavili kamatarenjem

A. K.
Ilustracija (Foto: A. K./Klix.ba)
Ilustracija (Foto: A. K./Klix.ba)
Pripadnici Uprave policije MUP-a TK od jutros na području Živinica provode veliku akciju s ciljem razbijanja kriminalne grupe koju je formirao zaposlenik Javnog preduzeća Horizontala, a sumnjiči se za više krivičnih djela, saznaje Klix.ba.

Po nalogu Općinskog suda Živinice, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, pripadnici Uprave policije MUP-a TK od jutros na području Živinica vrše pretrese na više lokacija, a jedna od njih je i Sedmična pijaca Ciljuge.

Kako Klix.ba saznaje iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona, dosad je u ovoj akciji uhapšen zaposlenik Javnog preduzeća Horizontala Živinice u okviru kojeg i djeluje spomenuta pijaca.

Iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli nam je potvrđeno da je uhapšeni osumnjičen da je organizovao grupu ljudi u kojoj su svi imali različite uloge vezano za počinjenje krivičnih djela zloupotrebe položaja i ovlasti, zatim lihvarstvo, odnosno kamatarenje većeg broja osoba i nedozvoljeno bavljenje određenim zanimanjem.

Saznajemo i to da su trenutno u toku pretresi poslovnih i stambenih objekata osumnjičenih, automobila i pijace. Prema planu policijske akcije, trebalo bi biti uhapšeno još nekoliko osoba.

Više informacija o ovoj akciji kojoj su prethodile višemjesečne istražne radnje bit će poznato naknadno.