Nakon bjekstva
50

Uhapšen još jedan osumnjičeni za brutalno ubistvo Edina Zejćirovića iz Čelića

A. K.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Četvrti osumnjičeni za brutalno ubistvo Edina Zejćirovića iz Čelića uhapšen je danas nakon višednevnog skrivanja od policije.
Prema informacijama koje je portal Klix.ba dobio od izvora bliskog istrazi, riječ je o muškarcu S.Š., a slobode je lišen nakon višednevnog bjekstva od policijskih službenika.

On se nalazi na kriminalističkoj obradi u službenim prostorijama brčanske policije, a nakon toga bi trebao biti predat u nadležnost Tužilaštva Brčko distrikta.

Tijelo Edina Zejćirovića pronađeno je u petak u poslijepodnevnim satima u rijeci Savi u mjestu Vučilovac koje se nalazi na području Brčko distrikta.

Početkom ove sedmice na području brčanske regije uhapšene su tri osobe osumnjičene za kidnapovanje, a potom i brutalno ubistvo Zejćirovića.

Riječ je o 40-godišnjem S.H., 22-godišnjem S.D. i 26-godišnjem N.H. kojima je Osnovni sud u Brčkom odredio jednomjesečni pritvor, zbog, kako je pojašnjeno iz brčanskog tužilaštva, bojazni da će sakriti, uništiti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno ometati krivični postupak utjcajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Uhapšene tri osobe uz četvrtog S.Š. se sumnjiče da su 17. novembra ove godine prvenstveno kidnapovali Zejćirovića, a potom ga brutalno pretukli te tijelo bacili u rijeku Savu.

Istog dana kada je za S.H., S.D. i N.H. određen pritvor brčanska policija pronašla je Zejćirovićevo tijelo u rijeci Savi. Nesretni mladić danas je sahranjen, a motivi brutalnog napada još uvijek nisu poznati.