Sud u Brčkom
25

Zbog svirepog ubistva Edina Zejćirovića iz Čelića osumnjičenima određen pritvor

A. K.
Edin Zejćirović (Foto: Privatni arhiv)
Edin Zejćirović (Foto: Privatni arhiv)
Nakon svirepog ubistva Edina Zejćirovića iz Čelića Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor trojici osumnjičenih kojima se na teret pored ubistva stavlja i krivično djelo otmice.
Pripadnici brčanske i tuzlanske policije uhapsili su 40-godišnjeg S.H., 22-godišnjeg S.D. i 26-godišnjeg N.H. koji su nastanjeni u Brčkom, zbog sumnje da su 17. novembra u ovom gradu oteli, a potom na svirep način ubili Edina Zejćirovića iz Čelića.

Nakon saslušanja u Tužilaštvu Brčko distrikta, postupajući tužilac predložio je mjeru jednomjesečnog pritvora koju je danas nakon ročišta prihvatio Osnovni sud u Brčkom.

"Pritvor osumnjičenima određen je zbog bojazni da će sakriti, uništiti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno ometati krivični postupak utjcajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače. Osim toga, pritvor je opravdan krivičnim djelom za koje se sumnjiče, za koje se može izreći kazna zatvora deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili njegove posljedice", saopćeno je iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Ukoliko se dokaže njihova krivica, osumnjičenima prijeti kazna zatvora od jedne do deset godina zbog otmice te zbog ubistva za koju krivični zakon prijeti kaznom od najmanje 10 godina, ili kaznom dugotrajnog zatvora.

Trag Edina Zejćirovića izgubljen je 17. novembra kada je izašao u grad u Čeliću. S obzirom da se nije vratio kući, porodica s kojom je bio u dobrim odnosima, odmah je alarmirala policijske službenike koji su, nažalost, na kraju došli do saznanja da je Zejćirović na svirep način ubijen. Motovi otmice i ubistva za sada nisu poznati.