Komentari (113)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U 90% skola svaki vid nasilja medju ucenicima se gura pod tepih... Skole jure kojekakve rejtinge i nece da se suoce sa problemima. Pedagoske sluzbe nista ne rade niti za sta sluze osim za dodvoravanje ucenicima i uticajnim roditeljima... I kada se ovako nesta desi, onda se gospodo cudite...
Ne samo medju ucenicima. I roditelji prijete nastavnicima. Djeca prijete nastavnicima, djeca prijete djeci i tako u krug. Skole su postale “nuzno zlo”, a ne mjesta gdje se stice znanje i odgajaju nove generacije koje trebaju drustvo da vode prema jos boljem. Fakat mi nije jasno u kojem momentu je sve otislo u pm?!
Najžalosnije je što roditelji podržavaju svoje male delikventne, pa kada profesor/nastavnik opomene dijete, roditelj dodje da se svadja sa profesorom/nastavnikom. Ovakva djeca imaju podršku svojih roditelja. Treba tome stati u kraj. Nekada je bilo strahopoštovanje prema nastavnicima/učiteljima, nekada smo slušali, nekada su roditelji podržavali pedagoge, nisu podržavali nasilno ponašanje svoje djece. Šta je sada ovo?
znaju i nasatavnici profesori favoritizirat dijecu od imucnijih roditelja...sam sam bio svjedok toga milion puta i to je ono sto me kao dijete najvise nerviralo ...odmah u startu se prave razlike i ostavlja dojam da neko vise vrijedi od tebe ili je bolji od tebe samo zato jer se njegovi rditelji stalno pojavljuju na roditeljskim ili su to kad god se treba sta donirat
Dok se o počiniocu znaju samo inicijali,a oštećenom puno ime i prezime,nama napretka u sprečavanju ovakvih i sličnih događaja nema.
Kazu ne moze krivicno odgovarati, ima manje od 14 godina?! OK, u sanatorijum, pod sedative i kosulju, dok ne "ozdravi", a onda mu suditi kao punoljetnom...Dosta vise presravanja, treba da nas maloljetnici ubijaju na svakom koraku znajuci da nece odgovarati?! Da kriminalci prave vojske ovakvih koji ce ulivati strah u kosti svima nama?! Sad je vrijeme da se preventivno djeluje, ljudska i djecija prava ostavite za neka bolja vremena!!!
Kod nas ti je sve, ma neće, nesmije, dok se ne dogodi...
Ispuco je dva okvira obadva po njima , e sad sam vam pokazo svima … saletova osveta
Kad se dese ovakvi slučajevi lanac odgovornosti, sistem većinom prebacuje na jednu kariku a to je porodica.Svi ostali koji su odgovorni škole do države posipaju se pepelom.
Pa prijeti se svaki dan i koji zakon tretira takvu djecu, gdje su popravni domovi???? Puste ih nakon par sati nekog crvanja!!! Sve je kod nas puka procedura!!!
Trebao je neko razgovarati sa djetetom. Sad ce ispasti dijete krivo, a niko nije htio sa njim razgovarati iako se vidjelo se da je u krizi, cim je prijetio. Cekaju da pukne do kraja, umjesto da mu pomognu da se izvuce..
Upravo sto sam pricao, niko se ne bavi preventivom nego kuku ako se desi, a svodi se na "nece valjda"
Otkud pistolji vise, ja ne znam stvarno kako je uopce moguce doci do vatrenog oruzja, a djeca ko od sale...nesto debelo sljaka
Da ima Centar za maloljetnicku delikvenciju kako treba, sve bi bilo drugacije. Ovako djeca znaju da im niko nista nece i ne moze. Nit roditelji nit nastavnici niti cuvari reda. A opet druga strana price,otkud oruzje i nedostatak kontrole nad njim,kao i nad djecom. Prije 40 dana u Bg se desilo i opet nisu upalili alarm kod nas.
zatvor na 40 godina ali obavezno ispitati zasto je izbacen i da li je bilo maltretiranja
Haman je opet cetaj?
bez ukidanja nacionalnih stranaka nema ovdje nikome zivota
Samo neka SDP nastaviti i dalje primati vijecnike iz SDA kao na zadnjem konkursu.
Ovo sa prebacivanjem u drugu skolu je isto greska sistema, kao da se sve rjesi kad se delikvent prebaci u drugu skolu. Imas isti problem samo na drugom mjestu.... Ako nemamo domove za takve, ne treba ni ic nikako i skolovat se, ko ga 'ebe...