Našli im nakit i oružje
105

U Sarajevu pronađeni migranti koji se sumnjiče za ubistvo u centru Bihaća

N. V.
Zbog sumnje na ubistvo migranta u centru Bihaća, uhapšena su trojica Afganistanaca, koji su se skrivali u Sarajevu.
Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, "poduzimajući mjere i radnje s ciljem pronalaska osoba koje se dovode u vezu sa izvršenim krivičnim djelima na području Bihaća, uključujući i krivično djelo ubistva, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su u jednoj kući na području općine Stari grad Sarajevo, pronašli i lišili slobode tri osobe, državljane Afganistana".

Prilikom pretresa objekta u kojem su locirani sumnjivi Afganistanci, policijski službenici su pronašli i privremeno oduzeli dva pištolja i pet metaka, te osam prstenova, jednu narukvicu i jedan sat, za koje se sumnja da potiču iz izvršenih krivičnih djela.

Nakon završene kriminalističko-tehničke obrade, osobe lišene slobode H.A.M. rođen 2001. godine, S.K.Z. rođen 1994. i U.R. rođen 1999. godine, svi državljani Afganistana, predati su u dalju nadležnost policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović naveo je da se, na osnovu prikupljenih informacija, ranije došlo do saznanja o kome bi moglo biti riječ, a to su osobe koje su već bile vinovnici sličnih incidenata.

Inače, do ubistva je došlo u petak oko 18 sati, u samom centru Bihaća.

Sudeći po vjerodostojnim snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama, neko je zapucao na muškarca, koji je odmah potom pao. Drugi muškarac mu je prišao, iz jakne uzeo njegov pištolj i uzvratio vatru, ali nejasno je prema kome.

Prema izjavama očevidaca, svemu je prethodila verbalna rasprava, a nakon što je došlo do upotrebe vatrenog oružja, preostali migranti, kojih je bilo oko 10-ak, su se razbježali.

U pucnjavi je također teže ranjen još jedan migrant iz Pakistana, koji je u međuvremenu zbrinut u Kantonalnoj bolnici u Bihaću i, prema posljednjim informacijama, nalazi se van životne opasnosti.