Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sunitski muslimani (među kojima smo i mi Bošnjaci) uzimaju za pravo da određujemo ko je musliman, a ko ne, e pa braćo moja, nismo mi oni koji sude ko je pravi musliman, a ko ne, evo sad sam sa hutbe, znate li koji je najbolji musliman? Onaj od čijeg jezika se ne naškodi drugom :)
Hutba je sastavni dio džume, tom prilikom se imam popne na minber, (malo uzvišenje u džamiji, pozicionirano desno u odnosu na mihrab- posebno mjesto u kući/džamiji gdje se obavlja molitva, u džamiji na tom mjestu klanja hodža, a mi klanjamo iza njega) i sa njega drži govor. Govor se drži stojeći i u njemu je zahvala Allahu, Šehadet, Salavat na Poslanika, jedan ajet ili čitava sura iz Kur'ana, te na kraju dova. :)
u svakom slučaju, svako dobro želim :D
PRIKAŽI ODGOVORE (2)