Crna hronika
68

MUP KS o pljački banke na Ilidži: Naknadno će biti utvrđeno ko je upucao biciklistu

Piše: M. N.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Nakon što je danas u sarajevskom naselju Otoka uhapšeno pet osoba, tri muškarca i dvije žene, koji se dovode u vezu sa pljačkom banke i ubistvom bicikliste na Ilidži, MUP KS je održao press konferenciju.

Glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Irfana Nefića je kazao da je akcija hapšenja pripremana tokom noći i jutra, a rezultirala je hapšenjem pet osoba.

"U akciji je učestvovao veliki broj policijskih službenika. U toku je kriminalistička obrada, a samo možemo reći da su svi uhapšeni sa područja KS", rekao je glasnogovornik sarajevske policije Irfan Nefić.

Govoreći o pljački banke i pucnjavi u kojoje je ubijek 56-godišnji Kemo Bašić, Nefić nije želio da komentariše ko je ispalio smrtonosni hitac.

"Ne želimo prejudicirati. Sve će biti naknadno utvrđeno i saopćeno", kazao je Nefić.

Podsjećamo, pljačka Raiffeisen banke je izvršena u četvrtak ujutro u 8:50 sati. Zaštitari su krenuli u potjeru za pljačkašima, došlo je do razmjene vatre prilikom čega je smrtno stradao biciklista Kemo Bašić.

Pljačkaši su uspjeli pobjeći zaštitarima i policijskim patrolama PS Ilidža, a potom su zapalili vozilo i udaljili se u nepoznatom pravcu. Pripadnici MUP-a KS su danas uhapsili pet osoba koji se dovode u vezu sa pljačkom i ubistvom jedne osobe.