Crna hronika
9

Maloljetnik u Gradačcu teško povrijedio 73-godišnjaka

Piše: Mirza Bošnjak
UKC Tuzla
UKC Tuzla
Policija istražuje slučaj napada na 73-godišnjeg S.S. iz Gradačca koji je usljed teških povreda smješten na Kliniku za neurologiju UKC Tuzla.

Prema za sada dostupnim informacijama, nesretnog starca u njegovoj kući u Gradačcu napao je nepoznati maloljetnik, za koga je S.S. rekao da je romske nacionalnosti.

Napadač je ušao u njegovu kuću i nakon verbalnih prijetnji udario ga je šakom u predjelu glave. Od siline udarca S.S. je pao i na trenutak izgubio svijest.

Nedugo zatim napad je prijavio policiji koja je brzom intervencijom pronašla osobu koja je odgovarala opisu što ga je dao napadnuti starac. Nakon identifikacije saopćeno je da se radi o 17-godišnjem D.M. iz Gradačca koji je lišen slobode.

Policijska istraga je u toku, motiv napada još je nepoznat, a u MUP-u TK za sada je jedino rečeno da napad nije počinjen iz koristoljublja, jer u kući napadnutog ništa nije otuđeno.

Na Klinici za neurologiju rečeno je da je S.S. trenutno na ispitivanju, te da su u predjelu glave konstatovane teške povrede.