Crna hronika
8

Još se traga za nestalim pripadnikom OSBiH, jedna osoba lišena slobode

Piše: E. S. H.
Miroslav Stojak
Miroslav Stojak
Pripadnici MUP-a Srednjobosanskog kantona još uvijek tragaju za kapetanom Oružanih snaga BiH Miroslavom Stojakom koji je nestao 17. septembra 2016. godine oko 17:00 sati, otkad mu se gubi svaki trag.

U potragu za nestalim pripadnikom OS BiH uključena je jedinica Vojne policije Oružanih snaga BiH, a o nestanku je obaviješten MUP SBK.

"Intenzivne aktivnosti se provode na pronalasku Miroslava Stojaka. Ispituje se nekoliko osoba koje se eventualno mogu dovesti u vezu s njegovim nestankom. Jedna osoba je lišena slobode i očekujemo da ćemo uskoro imati više informacija", kazao je za Klix.ba Rusmir Prohan, glasnogovornik MUP-a SBK.

U nedjelju je na području Žepča pronađeno vozilo koje je u vlasništvu Stojaka, a osoba koja je upravljala vozilom je lišena slobode i nad tom osobom se vrši kriminalistička obrada te će biti poznato da li ima veze s nestankom kapetana OS BiH.

Članovi porodice su policiji dali informacije o kretanjima, pozivima i odjeći koju je nosio Stojak na dan nestanka.

Iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane su nam kazali da još uvijek nemaju nikakve informacije o okolnostima nestanka pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.