Crna hronika
29

Jednomjesečni pritvor pripadnicima organizirane kriminalne grupe osumnjičene za pucnjavu na Ilidži

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sud Bosne i Hercegovine odredio je jednomjesečni pritvor osobama inicijala B. K. i NJ. M, osumnjičenim da su pripadnici organizirane kriminalne grupe koja već duži period djeluje u Sarajevu i na području BiH.

Pritvor može trajati do 5. septembra, potvrđeno je Srni u Sudu BiH.

Za trećeg člana ove grupe, čiji su inicijali S. P, naknadno će biti donesena odluka, s ozbirom na to da još nije ispitan jer se oporavlja u Kliničkom centru Sarajevo (KCUS), gdje ga čuvaju policajci.

Podsjećamo, ispred Termalne rivijere Ilidža u četvrtak, 4. augusta, ove tri osobe su pokušale ukrasti automobil BMW, ali ih je policija zatekla, nakon čega su počeli pucati na policiju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) su uzvratili, a u pucnjavi su dvije osobe ranjene, dok je treća uhapšena.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su 5. augusta, na četiri lokacije u Istočnom Sarajevu pretresli objekte osoba osumnjičenih za organizirani kriminal u vezi s krijumčarenjem i teškom krađom i izuzeli predmete koji mogu poslužiti kao dokazi u daljem postupku.

Pretrese je SIPA sprovela po naredbi Suda i Tužilaštva BiH, nakon što su službenici MUP-a KS spriječili krađu automobila BMW i uhapsili tri osobe.

Nezvanično, riječ je o Bojanu Košarcu, Njegoslavu Milinkoviću i Savi Petričeviću s područja općine Pale.