Komentari (66)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Znači putevi skliski kao led. Po putu ulja, asfalt uglačan. Dok mi se nije desilo da me iznese u kontra traku u blagoj krivini pri brzini od 50km/h, pri temperaturi od +15 i sa novim Michelin gumama nisam vjerovao da je moguće.
i u mene su nove gume..pa osjetim da stalno klizi, čim počne kiša
Tu dionicu Sarajevo Tuzla sam upravo prosao.Jos dva udesa osim ovog.Uzasan put najgori u Evropi.Moldavija I Albanija su za nas Amerika. Ima 200 krivina u sprezi sa kisom I maglom I sleperima PUT SMRTI.
jes burke to stoji samo ni Amerika nem a neke puteve..
Na ovoj krivini se barem jednom u dvije sedmice dogodi nesreća. Krivina je pogrešno napravljena, ima kontra pad... Nesreće se desavaju i po suhom, ako se samo malo brže uđe u krivinu.
Kao prvo zalost je i tuga velika,djete je nazalost isto preminulo.. a ovi koji sad ceste bla bla.mozda je brzo iso,mozda auto tehnicki nije 100% mozda mu pozlilo,mozda neko iz neispravnog traktora auta kamiona ulja izgubio i mokro bude ko led.nemoj odmah da letite osudama uvijek,znam da nismo takav narod i da mislimo lose.Ali nemoj da letimo odmah presudama..!!!
Loše gume, jurcanje, mobiteli, nije do pureva nego do vozača, ovo je tragedija, ali svaki dan svjedočimo pijanim, ludim, pretiču, jurcaju i po gradu, tako, da voziš oprezno i polako ni jedna cesta neće biti kriva,pogotovo klizavo kad je
Sarajevo-Tuzla: ubjedljivo najlošija dionica između dva tako velika grada. Strašno!
Svaki vikend bar jedan ozbiljan udes na dionici Sarajevo - Olovo 😔
Bakir je poslanik, samo nas Bakir moze od dusmana spasit, SDA je bilo zlatno doba Bosne!!!!!!
On moze samo biti "Kralj Trezora".. Ili "poslanik CZ-a" :)) =
Odgovor na smrznutu cestu i ne posipanje je uvijek ne prilagođena brzina uslovima. Kad se naplaćuju različiti nameti, porezi, akcize, oporezuje gorivo... da bi se te iste ceste odžavale, niko to ne spominje.
Imao sam slucaj prije nekoliko godina da sam vozio omo 40km/h, pri toj brzini me pocelo zanositi lijevo desno, ne znam sam kako sam odrzao auto na cesti... Nakon toga sqm otisao kipio nove zimske gume a posle toga ljetne... Ovdje kod nas vilkanizeri gume mud and snow prodaju kao ljeto zkma sto uopste nije tacno, tw gume se istrose ljeti i posle nisi nizasta... Kod nas policja gleda dubinu sare a kbalitet gume niko....
Saučešće porodici ......
hvala SDA na godinama sjajne vladavine 👍
Autoput se uopće ne gradi između dva najveća kantona SA -TZ, a zato se proporcionalno gradi po hercegovačkim nedođijama ( npr Međugorje - Bijača).
@lavfudo Sa laganim autom na 20km/h mozes proklizat ako si nagal sa volanom/gasom/kocnicom. Druga stvar, guma opasnija od celave gume je nova guma, posebno na mokroj cesti pri temperaturi u plusu jer nova guma je oblozena tankim slojem plastike koji jako tesko prijanja za podlogu pri naglim pokretima.
Garant si vozac B kategorije koji vozi jednom rukom na vrh volana pa si mi pametan
zasto je oblozena?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Najlošiji putevi u Evropi, vlast pokrala pare od akciza i poreza. Put između dva najrazvijenija kantona je KATASTROFALAN !! Ništa se ne ulaže osim u gleke i zakrpe !! Sramota !!
Boze olaksaj porodici. Ova dionica je uzasna, vozaci jos uzasniji. Kada vozis po ogranicenju, pritiscu te, preticu na punoj. Horor za voziti. Mrzim ovaj put.
Bas tako. Opasno i lagano i sporo ali zato sto je preopterecen.