Tragedija na cesti
1

Epilog stravične nesreće u Čevljanovićima: Preminuo 22-godišnjak, ljekari se bore za život djeteta i muškarca

D. Be.
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Jedan 22-godišnji mladić preminuo je od zadobijenih povreda u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas u Čevljanovićima na magistralnom putu M-18, potvrđeno je za Klix.ba.
Glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić rekla nam je da su ljekari konstatovali smrt muške osobe (2001. godište). On se nalazio u putničkom automobilu koje se sudarilo sa autobusom u kojem se nalazila ekipa FK Velež.

"U nesreći je teško povrijeđeno dijete i zadobilo je povrede opasne po život, a isti stepen povreda konstatovan je kod jednog muškarca iz putničkog vozila", rekla je Novalić.

U putničkom vozilu na ljubljanskim registarskim tablicama su također povrijeđene još tri osobe, od čega su dvije teško povrijeđene, a jedna lakše.

Nesreća se dogodila nakon što je automobil izgubio kontrolu na klizavoj cesti, prešao u drugu traku i udario direktno u autobus koji je dolazio iz suprotnog pravca.

Iz MUP-a KS su apelovali na vozače da prilagode vožnju uslovima na cesti i voze oprezno.

Predsjednik Upravnog odbora FK Velež Senad Kevelj za Klix.ba je potvrdio da su se nogometaši i stručni štab Mostaraca nalazili u autobusu koji je učestvovao u nesreći i da su u autobusu svi prošli bez povreda.

"Automobil iz suprotnog smjera je kliznuo, ponijelo ga je i podletio je pod autobus. Igrači Veleža su dobro međutim u autu je bilo i djece, ima povrijeđenih nažalost. Svi u autobusu su prestrašeni...", rekao je.

Ekspedicija Fudbalskog kluba Velež je drugim autobusom nastavila put ka Srebreniku nakon saobraćajne nesreće.