Pljačka zlatare
0

FOTO / Bosanska Gradiška: Odnijeli nakit vrijedan više od 200.000 KM

Piše: D. T.
Opljačkana zlatara (Foto: Sarajevo-x.com)
Opljačkana zlatara (Foto: Sarajevo-x.com)
Policija iz Bosanske Gradiške traga za trojicom nepoznatih razbojnika koji su sinoć opljačkali zlataru Rubin u centru ovog grada i iz nje, prema nezvaničnim informacijama, odnijeli nakit vrijedan više od 200.000 KM.

Iz banjalučkog Centra javne bezbjednosti danas je saopšteno da se pljačka dogodila oko 18 sati, kada su maskirani razbojnici upali u zlataru i uz prijetnju pištoljem odnijeli svoj plijen.

''Nakon ulaska u radnju, koja se nalazi u Vidovdanskoj ulici, oni su od radnice otuđili veću količinu zlatnog i srebrenog nakita, čime su počinili krivično djelo razbojništva'' naveli su u policiji.

Odmah nakon prijave istražioci su obavili uviđaj, a za pljačkašima je pokrenuta potraga. Ipak, oni još uvijek nisu identifikovani i pronađeni.

Portal Sarajevo-x.com saznaje da su razbojnici odnijeli gotovo sav nakit sa pulta iz zlatare.

''Tačna materijalna šteta bit će utvrđena naknadno, ali je već sada sigurno da se radi o većoj količini zlatnog i srebrenog nakita'' rekli su izvori upućeni u istragu.

Prema nezvaničnim informacijama, policija iz Bosanske Gradiške već je privela nekoliko osoba koje saslušavaju, ali zvanično osumnjičenih za sada nema.