|

FOTO
/
Bosanska Gradiška: Odnijeli nakit vrijedan više od 200.000 KM

Bosanska Gradiška: Odnijeli nakit vrijedan više od 200.000 KM
0
S
Piše: D. T.
24.11.2011. u 13:47
18
komentara
0

dijeljenja
Bosanska Gradiška: Odnijeli nakit vrijedan više od 200.000 KM Opljačkana zlatara (Foto: Sarajevo-x.com)
Policija iz Bosanske Gradiške traga za trojicom nepoznatih razbojnika koji su sinoć opljačkali zlataru Rubin u centru ovog grada i iz nje, prema nezvaničnim informacijama, odnijeli nakit vrijedan više od 200.000 KM.
Iz banjalučkog Centra javne bezbjednosti danas je saopšteno da se pljačka dogodila oko 18 sati, kada su maskirani razbojnici upali u zlataru i uz prijetnju pištoljem odnijeli svoj plijen.

''Nakon ulaska u radnju, koja se nalazi u Vidovdanskoj ulici, oni su od radnice otuđili veću količinu zlatnog i srebrenog nakita, čime su počinili krivično djelo razbojništva'' naveli su u policiji.

Odmah nakon prijave istražioci su obavili uviđaj, a za pljačkašima je pokrenuta potraga. Ipak, oni još uvijek nisu identifikovani i pronađeni.

Portal Sarajevo-x.com saznaje da su razbojnici odnijeli gotovo sav nakit sa pulta iz zlatare.

''Tačna materijalna šteta bit će utvrđena naknadno, ali je već sada sigurno da se radi o većoj količini zlatnog i srebrenog nakita'' rekli su izvori upućeni u istragu.

Prema nezvaničnim informacijama, policija iz Bosanske Gradiške već je privela nekoliko osoba koje saslušavaju, ali zvanično osumnjičenih za sada nema.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...