Navodi iz istrage
48

Borislav Radovanović na saslušanju u PU Prijedor zbog teksta o ubistvu Davida Dragičevića

M. N.
Borislav Radovanović, jedan od aktivista grupe Pravda za Davida, pozvan je danas u Policijsku upravu Prijedor kako bi dao izjavu povodom teksta koji je objavio u vezi s ubistvom 21-godišnjeg Banjalučanina Davida Dragičevića.
U svom tekstu on tvrdi da su pripadnici MUP-a RS (njih osam) direktni počinioci otmice i ubistva Davida Dragičevića i da je to utvrdio policijski tim koji je radio na istrazi otmice, mučenja i ubistva.

"U pitanju je osam neposrednih počinilaca zločina, a na tu brojku tek treba dodati već poznate nalogodavce iz vrha MUP-a RS. Isti zločinci godinu i po prednjače u brutalnom nasilju nad 'Pravdom za Davida', a primarno motivisani izbjegavanjem kazni do 45 godina zatvora. Najgore u svemu jeste što mogu ubijati koliko im je drago kad teže ne mogu biti kažnjeni", pisao je Radovanović.

Riječ je o bivšem inspektoru CJB Prijedor koji je danima štrajkovao glađu ispred policijske stanice, zbog čega je bio i privođen. Štrajkovao je tražeći zaštitu od bh. institucija jer je, kako je tada rekao, bio izložen progonu zbog upoznavanja javnosti o teškim oblicima kriminala i korupcije u institucijama RS.

Učestovovao je u radu Anketnog odbora NSRS-a koji je istraživao slučaj "David Dragičević", a podnosio je i krivične prijave u vezi s ovim slučajem.