BiH
37

Policajac uhapšen nakon protesta sa natpisom "Ovo je logor" ispred CJB Prijedor

FENA
Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Prijedor jučer su lišili slobode B.R. (1970.) iz Prijedora, zbog počinjenog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.

B.R. je zaposlen kao državni službenik u Centru javne bezbjednosti Prijedor, a kako se navodi u saopćenju, jučer je od 12:45 do 13:50 sati, protestvovao ispred zgrade tog centra sa crnom maramom zavezanom preko očiju, flasterom na ustima, bodljikavom žicom oko ruku, te "metom" na grudima sa natpisom "Ovo je logor", izražavajući na taj način nezadovoljstvo svojim statusom u Ministarstvu.

U saopćenju se tvrdi da je oko 14 sati, bez prethodne najave, nasilno ušao u kancelariju načelnika Centra, koga je vrijeđao, prijetio da će ga lišiti života i tjelesno povrijediti.

"U daljem napadu je spriječen interevencijom prisutnog policijskog službenika", navodi se u saopćenju Centra javne bezbjednosti Prijedor.

Nakon lišenja slobode, prevezen je i zadržan na odjelu neuropsihijatrije bolnice Prijedor.

Iz prijedorske policije su naveli da su došli do saznanja da je B.R. putem interneta nastavio upućivati ozbiljne prijetnje pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

O preduzetim aktivnostima obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se prema B.R. preduzmu sve potrebene mjere i radnje u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku.

Iz Centra javne bezbjednosti Prijedor dodaju da se "B.R., u prethodnom periodu dva puta liječen na odjelu neuropsihijatrije bolnice Prijedor, a svojim javnim istupanjima je više puta povrijedio ugled i narušio čast Ministarstva unutrašnjih poslova RS, jer je putem interneta vrijeđao i iznosio laži i neistine o funkcionerima zakonodavne i izvršne vlasti RS-a, najvišim rukovodiocima Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i rukovodiocima Centra javne bezbjednosti Prijedor".

Nezvanično, radi se o Borislavu Radovanoviću na čijem blogu je njegova majka napisala da je jučer, ispred CJB Prijedor izvodio performans, a da je u isto vrijeme pred njihovu kuću došlo policijsko vozilo.

Raspitivali su se o Radovanoviću, o čemu ga je obavijestila supruga.

Radovanović je potom tražio objašnjenje zašto mu maltretiraju porodicu, te da ga je, kako se tvrdi, jedan načelnikov "pratilac" fizički napao.

"Kad je Borislav pozvao tužilaštvo i javio napad, njegovi bajni šefovi su izmislili da je on nekog napao i uhapsili ga", stoji na blogu ovog policajca, čija je majka Rora Marić napisala i da "strahuju za njegov život".