|

Zvizdić: Vijeće ministara BiH će izdvojiti sredstva za Košarkaški savez BiH

Zvizdić: Vijeće ministara BiH će izdvojiti sredstva za Košarkaški savez BiH
131
Piše: Er. M.
2.8.2015. u 17:25
47
komentara
131

dijeljenja
Zvizdić: Vijeće ministara BiH će izdvojiti sredstva za Košarkaški savez BiH Foto: Arhiv/ Klix.ba
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić kazao je za Klix.ba da će ovaj organ izvršne vlasti u BiH izdvojiti sredstva za Košarkaški savez BiH kao i za druge sportske saveze u našoj državi.
"Naravno da će Vijeće ministara BiH izdvojiti sredstva za Košarkaški savez BiH kao i za druge sportske saveze. Kao predsjedavajući Vijeća ministara BiH već sam tražio da se završe aktivnosti u vezi s tim", kazao je Zvizdić.

Podsjećamo, predstavnici Košarkaškog saveza BiH na današanjoj konferenciji za medije ukazali su na tešku finansijsku situacija u kojoj se Savez nalazi budući da su im ukinuta izdvajanja iz Federalnog ministarstva kulture i sporta, od izdvajanja za sport s nivoa Vijeća ministara BiH, kažu, nisu dobili nijednu KM, a sve to utjecalo je da nisu u stanju platiti kotizacije za učestvovanje na evropskim i svjetskim prvenstvima.

Usprkos izuzetno teškoj finansijskoj situaciji u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine, muška kadetska košarkaška reprezentacija BiH osvojila je zlato na Evropskom olimpijskom festivalu mladih - EYOF, a juniorska selekcija BiH borit će se večeras u 18 sati s Litvanijom za bronzanu medalju na Evropskom košarkaškom prvenstvu.

Direktor košarkaških reprezentacije BiH Igor Stojanović istako je danas da iza ovih mladih ljudi stoje neke institucije, ali ne i one koje bi trebale, posebno se referirajući na Vijeće ministara BiH koje bi, navodi, trebalo izdvajati sredstava za državne reprezentacije.
Prijavi grešku


Komentari (47)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...