Zvizdić u Kini: Samit od izuzetne važnosti za ekonomsku i kulturnu saradnju

A
Anadolija
25.11.2015. u 15:44
0
10
Zvizdić u Kini: Samit od izuzetne važnosti za ekonomsku i kulturnu saradnju
0
Zvizdić u Kini: Samit od izuzetne važnosti za ekonomsku i kulturnu saradnju
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić danas je iz Sudžoua, gdje je juče završen 4. samit zemalja centralne i istočne Evrope i NR Kine, zajedno sa 15 premijera doputovao vozom u Šangaj, a potom avionom iz Šangaja u Peking, navodi se u saopćenju Vijeća ministara BiH.
Tokom vožnje premijeri su razmjenjivali mišljenja o jučerašnjem samitu, usaglasivši se da su ovakvi susreti izuzetno važni za ekonomsku, kulturnu i druge vidove saradnje.

Po dolasku u Peking, Zvizdić se sastao sa predsjednikom kompanije "Nuctech Comany Limited" Chenom Zhiqiangom. Nuctech je državna kompanija koja se bavi proizvodnjom uređaja za kontrolu prtljaga na aerodromima, kontrolnim skeniranjem kontejnera u lukama, na željeznicama itd. Kompanija Nuctech posjeduje najveću fabriku na svijetu za proizvodnju ovih uređaja.

Do sada su već BiH dali donaciju u ovim uređajima i slali eksperte da obučavaju zaposlenike na aerodromu za korištenje ovih uređaja.

Predsjednik kompanije Zhiqiang je obavijestio Zvizdića da će Vlada NR Kine putem ove firme već početkom 2016. godine isporučiti BiH novu donaciju u opremi za  skeniranje.

Zvizdić se zahvalio Vladi NR Kine i predsjedniku kompanije Nuctech i izrazio nadu za nastavkom saradnje.


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: