{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zvizdić pozvao na potpisivanje Agende ekonomskih reformi

F
FENA
9.6.2015. u 14:36
0
13
Zvizdić pozvao na potpisivanje Agende ekonomskih reformi
0
Zvizdić pozvao na potpisivanje Agende ekonomskih reformi
Foto: Arhiv/Klix.ba
U vezi potpisivanja ekonomske reformske agende koje je najavljeno za 11. juni 2015., predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić pozvao je predstavnike svih nivoa vlasti u BiH da realiziraju obećano i potpišu agendu nastalu na osnovi prijedloga i dogovora entitetskih vlada, Brčko Distrikta i Vijeća ministara BiH i uz veliku pomoć Evropske komisije i međunarodnih finansijskih institucija.
Dodao je da Vijeće ministara ostaje potpuno posvećeno ključnim prioritetima, a to su evropski put BiH i poboljšanje poslovnog okruženja i konkurentnosti.

Zvizdić je istakao da će Agenda ekonomskih reformi, koju su u formi radnog materijala definirali na sastanku na Jahorini i koja je sada pretvorena u finalni dokument, a koja je bazirana na obavezama BiH prema Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju i Sporazumu za rad i zapošljavanje, omogućiti da prirodne i ljudske kapacitete stavimo u funkciju ekonomskog razvoja BiH.

Tvrdi da bi na taj način ekonomija bila u fokusu, što je i najpotrebnije za značajan iskorak u EU integracijama i za poboljšanje kvaliteta života građana Bosne i Hercegovine.

"Zbog ovih činjenica pozivam predstavnike vlasti da u četvrtak dođu na sastanak kojem će prisustvovati i Evropski komesar za susjedsku politiku i pregovore o pridruživanju, Johannes Hahn i da zajedno potpišemo agendu ekonomskih reformi" rekao je Zvizdić, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: