{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Vijeće ministara BiH usvojilo Ekonomsku reformsku agendu

F
FENA
10.6.2015. u 16:12
0
20
Vijeće ministara BiH usvojilo Ekonomsku reformsku agendu
0
Vijeće ministara BiH usvojilo Ekonomsku reformsku agendu
Denis Zvizdić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je na sjednici u Sarajevu Ekonomsku reformsku agendu za BiH, rekao je na pres-konferenciji nakon sjednice predsjedavajući Denis Zvizdić.
Njega je Vijeće ovlastilo da bude potpisnik Agende kao i zajedničke izjave bosanskohercegovačkih vlasti državnog i entitetskih nivoa.

Zvizdić poziva sve aktere koji treba da potpišu Agendu da to učine u najskorije vrijeme kako bi počela provedba predviđenih ekonomskih mjera u zemlji.

Vlada Federacije je također usvojila Agendu, a Zvizdić, koji naglašava da je ona projekt zajedničkog rada i kontakata, smatra da će to učiniti i Vlada Republike Srpske.

Agenda, koja se odnosi na potrebu oporavka, modernizaciju i razvoj ekonomskih prilika u Bosni i Hercegovini, sadrži i listu desetaka specifičnih mjera na čijem donošenju, u formi zakona, treba da se angažira Vijeće ministara.

Mjere se, između ostalog, odnose na kvalitetnije poslovno okruženje u zemlji, više investicija, domaćih i stranih, atraktivniji ambijent za nova ulaganja te na povećanje broja radnih mjesta.

Odnose se također na konsolidovanje javnog duga, akcioni plan za borbu protiv terorizma i niz drugih potrebnih koraka među kojima je veća transparentnost javnih službi.

Zvizdić je podsjetio da se jednak broj mjera, pa i više, odnosi na potrebni angažman dviju entitetskih vlada u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: