Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Obećanje, hudom radovanje E zVIZDICU...
Pokazaće javnosti da su utrošili sredstva za 350 prevodilaca u stvarnosti će sve prevesti tri nesretna nezaposlena profesora engleskog jezika. Razlika će završiti u džepovima ovakvima kao na slici ... koji sjetno gledaju u daljinu na sjednicama i ramišljaju o labuđim mudima.
@ogledalce strucnaci klixaju povazdan ili idu na kurs za medicinske radnike 😂
a ne znaju gdje para lezi :)
@ogledace para na paru uš na fukaru 😂
Terminologija nije problem. EU ima svoj terminološki riječnik Eurovoc koji redovno ažurira a sad kad je Hrvatska u Eu imaju prevod na hrvatski.
120 prevodioca, zar imaju toliko rodbine?
Jadan je taj parlament i vijece mistara ciji clanovi nemaju znanje najmanje 2 strana jezika pa da se mora za debelo placene bilmeze platiti i jos 120 prevodilaca.Mlad i skolovan kadar gonimo iz zemlje ili nedaj boze da se proba srednji uzrast koji se vec iskolovao vani i strucno osposobio vratiti nazad umjesto nepismenih uhljebasa
Kažu da se Zvizdić umori dok objasni na engleskom koliko mlatara rukama. Indijanski engleski govori hahahaha.
a šta će prevoditi ? To se nisu dogovorili , al nema veze . Razumijem se u materiju ; brat bratu dva čovjeka to mogu uraditi !
Nema zurbe.. Polahko samo. Ni jedan napredak se nije desio preko noci. Mamu ... ........
Ma samo kazi Yes i salji....
Je li 40 sa bosanskog, 40 sa srpskog, 40 sa hrvatskog ulomke procentualno prema popisu?
haha pa gdje su Vam vrli prevodioci sto ste zaposlili u Parlamentu??!.... ili to nisu dorasli prevodima... 😂😂😂😂😂
Pozovite Ahmetovica nek prevede na ciganski lakse ce vam biti onda sa ciganskog na engleski😂😂😂
Eto posla Camilu Durakovicu on perfektno govori engleski..
Hejeee ... 120 prevodilaca 😅😅😅 svi imaju polozen ( diplomirali) business engleski...
Jel' samo "Who is you?" prevodioci sa SDA akademije hahahaha.
Blago se nama od svih stranih jezika nasi "strucnjaci" razumiju samo hrvatski.
NAkon što se pošalje odgvor stiže prigovor: ŠTA JE SA PRAZNIM RUBRIKAMA. I onda nastaje zastoj, koji neće biti prevaziđen do izbora ! Jer potrebni su novi izbori da bis e popunile nedostajuće rubrike,a prventveno ROTACIJA u komunikaciji sa EU, tj da su Srpak i BiH ravnopravne članice koje pregovbaraju ( uskoro i HR HB). Ovako je ALija popušio pregovarajući sa nekakvom SAO JAO Srpskog naroda u BiH. Sada mu sin želi da još jednom popušimo. LIČNO JE OVO NUDIO DODIKU.
Bakir je lično ponudio DODIKU ROTACIJU U PREGOVORIMA SA EU. NAkon što je Dodik tražio od BAkir ada ispuni obećanje, ovaj optužio Srpsku da neće Transportnu Strategiju !