BiH
22

Zvizdić: Imenovanjem generalnog sekretara bit će zaokruženo Vijeće ministara BiH

Piše: Er. M.
Denis Zvizdić (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Denis Zvizdić (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić kazao je da će prvih sto dana rada Vijeća ministara BiH biti vezano za utvrđivanje programa rada Vijeća i realizaciju svih ciljeva i programskih aktivnosti koje je naveo u svom ekspozeu.

"Slijedi rad na Prijedlogu budžeta institucija BiH koji ćemo brzo staviti u proceduru usvajanja i naravno rad na svim aktivnostima koji spadaju u nadležnosti ministarstva koja su u sastavu Vijeća ministara BiH“, rekao je Zvizdić.

On je naglasio da ovaj saziv Vijeća ministara BiH nije opterećen optužbama opozicije jer Vijeće ministara uključuje i generalnog sekretara Vijeća ministara BiH.

Tako da, sve dok ne bude imenovan generalni sekretar, ne može se govoriti o zaokruženom imenovanju Vijeća, a koje je vezano za član koji propisuje da bi pripadnik iz reda Ostalih trebao biti član Vijeća ministara BiH.

"Prva sjednica Vijeća ministara BiH sigurno će biti zakazana u narednih par dana. Prvi zadatak će biti izrada socioekonomske reformske agende uz sve druge prateće aktivnosti kao što su priprema budžeta institucija BiH, priprema za realizaciju obaveza Sporazuma za stabilizaciju i pridruživanju i naravno početak rada na definisanju efikasnijeg mehanizma koordinacije“, zaključio je Zvizdić.