{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zvizdić: Imenovanjem generalnog sekretara bit će zaokruženo Vijeće ministara BiH

31.3.2015. u 17:24
22
8
Zvizdić: Imenovanjem generalnog sekretara bit će zaokruženo Vijeće ministara BiH
22
Zvizdić: Imenovanjem generalnog sekretara bit će zaokruženo Vijeće ministara BiH
Denis Zvizdić (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić kazao je da će prvih sto dana rada Vijeća ministara BiH biti vezano za utvrđivanje programa rada Vijeća i realizaciju svih ciljeva i programskih aktivnosti koje je naveo u svom ekspozeu.
"Slijedi rad na Prijedlogu budžeta institucija BiH koji ćemo brzo staviti u proceduru usvajanja i naravno rad na svim aktivnostima koji spadaju u nadležnosti ministarstva koja su u sastavu Vijeća ministara BiH“, rekao je Zvizdić.

On je naglasio da ovaj saziv Vijeća ministara BiH nije opterećen optužbama opozicije jer Vijeće ministara uključuje i generalnog sekretara Vijeća ministara BiH.

Tako da, sve dok ne bude imenovan generalni sekretar, ne može se govoriti o zaokruženom imenovanju Vijeća, a koje je vezano za član koji propisuje da bi pripadnik iz reda Ostalih trebao biti član Vijeća ministara BiH.

"Prva sjednica Vijeća ministara BiH sigurno će biti zakazana u narednih par dana. Prvi zadatak će biti izrada socioekonomske reformske agende uz sve druge prateće aktivnosti kao što su priprema budžeta institucija BiH, priprema za realizaciju obaveza Sporazuma za stabilizaciju i pridruživanju i naravno početak rada na definisanju efikasnijeg mehanizma koordinacije“, zaključio je Zvizdić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: