Komentari (66)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
treba ove iz sdp pitazti da uvedu jos jedan pdv .ili radocinca dase jos koji povratnik uhapsi .sve olosa stoje bilo oslo u politiku zvanu dejton
s hajrom.
Ja cekam tih 100.000 radnih mjesta
Držim Novalića za riječ da će (pokušati) smanjiti poreze poslodavcima na radnu snagu. Želim što prije da se curiknem na pos'o... uredno prijavljen!!!
Drzo ga ne drzo,od toga nema nista...
Svaka vlada krene optimistično, puni priče i lažnih obećanja. Ne moraš ništa uraditi, samo pohapsi kriminalce koji su do sada pljačkali i onemogući da se više pljačka, to bi bilo više nego dovoljno. Onda radi šta hoćeš. Oporezuj i zrak ako treba!
Tacno.
Ja ne vidim nista lose u ukidanju rada na neodređeno. Taj institut je glavni krivac za nesavjesno obavljanje posla, posebno u drzavnoj sluzbi jer su zasticeni kao endemska vrsta... i zato imamo varijantu da kad jednom upadnes, ne izlazis do penzije, dok neki ne mogu sabrati ni godinu staza jer ne dolaze na red. ako zelimo drustvo jednakih sansi, neka efikasnost bude presudni faktor u tome koliko ces se zadržati na radnom mjestu.
Sta je po tebi efikasno? 200 pacijenata za sat? Predavanje jezika 40 sati sedmicno?Rad po 80 sati sedmicno? Robovlasnistvo? Sta?
Ti nisi svjestan/svjesna šta tražiš.....po toj logici, ne bi bilo nikakve prepreke da te netko mršne sa posla nakon 2 god rada neovisno o tvom učinku ako isti posao može recimo odrađivati netko drugi za manje pare...ili za isto para-više vremena posvećivati poslu. zaključak priče, masovno zahebavanje radnika,manipulacija i sustavna ucjena pogotovo u našem nakaradnom sustavu, došlo bi do kolektivna nesigurnosti (ako je danas ikako imamo) a o ostalim popratnim stvarima i da ne pričam.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ovaj Novalic i Zvizdic je optimistican po pitanju svoje plate i plate drugih guz*nja, a opet je na neki nacin u drugi plan stavljen gradjanin, trebalo je gospodo prvo da smanjite sebi plate i ostale beneficije, a ne odmah prica o zaduzenjima o ugovorima obicnih gradjana....Mene su ucila da prvom podjem od sebe i svoje mahale a gospodo vi imate i previse velike place, previse obimne beneficije, u svojoj mahali imate lopova koji ne mogu da stanu na format a4 papira i to u dvije kolone..
...nada posljednja umire
Evo da se i ja uštekam u razgovor..i da vas pitam...kako Musa dere jarca?
Ev me škola...šta se radi..kako žena, djeca?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Koji je ovo put da SDA obećava? Ne vjerujem vam ništa, ološi seoski.
Vjeruju im ovi što udaraju minuse, potkupljena gamad. Prodali bi državu za svoje sitne interese.
Ti ovo kažeš naravno kao gradjanin a ne kao aktivista i uhljeb SDP-a?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)