{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Značajno poboljšano stanje na požarištima u Jablanici

F
23.8.2013. u 20:06
0
7
Značajno poboljšano stanje na požarištima u Jablanici
0
Značajno poboljšano stanje na požarištima u Jablanici
Na području općine Jablanica u toku dana učinjeni su značajni napori u gašenju požara.
Kako je saopćeno iz Ministarstva sigurnosti BiH požar je gasilo ukupno pet letjelica i to dva kanadera iz Republike Hrvatske, dva helikoptera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine te helikopter snaga EUFOR-a u Bosni i Hercegovini.

Kanaderi Republike Hrvatske danas su završili sa svojim djelovanjem dok će helikopteri Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i EUFOR-a nastaviti gašenje prema prioritetima.

Zračne i kopnene jedinice na terenu su učinile izuzetne napore i znatno poboljšale stanje na požarištima u općini Jablanica.

U skladu sa svojom koordinacijskom ulogom Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine je ostvarilo kontakte sa Štabom NATO-a u Sarajevu te EU ERC i NATO EADRCC centrima u Briselu.

Za stanje u Bosni i Hercegovini je ispoljen interes od Republike Hrvatske, Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Njemačke, Slovenije, Srbije i Ukrajine.

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine će u saradnji s nadležnim institucijama na entitetskom, kantonalnom i općinskom nivou sačiniti analizu današnjeg djelovanja na požarištima u općini Jablanica te pripremiti plan aktivnosti za sutra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: