{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Helikopteri OS BiH danas su izbacili 48.000 litara vode iznad Jablanice

S
13.8.2013. u 17:05
71
32
Helikopteri OS BiH danas su izbacili 48.000 litara vode iznad Jablanice
71
Helikopteri OS BiH danas su izbacili 48.000 litara vode iznad Jablanice
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Na području zahvaćenom požarima u opštini Jablanica dva helikoptera Oružanih snaga BiH i danas gase vatru tamo gdje je to moguće samo iz zraka, zbog nepristupačnog terena.
U saopštenju Ministarstva odbrane BiH navodi se da su helikopteri djelovali od 6.30 do 9.35 sati, te u poslijepodnevnim satima.

Tokom djelovanja jedan helikopter je izbacio ukupno 22.000 litara vode u 11 naleta, a drugi je u 10 naleta izbacio 26.000 litara vode.

U narednom periodu, do konačnog lokalizovanja požara, predviđen je nastavak djelovanja helikoptera Oružanih snaga BiH u rejonu opštine Jablanica, gdje je zbog strmog i nepristupačnog terena gašenje požara moguće jedino iz zraka.

Portparol Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona Pero Pavlović izjavio je Srni da su oba požarišta na području opštine Jablanica pod kontrolom i stanje na terenu danas je značajno bolje u odnosu na jučerašnji i prethodne dane.

Predstavnici federalne i kantonalne uprave Civilne zaštite juče su obišli požarišta na području Jablanice i zaključili da gašenje požara zbog nepristupačnosti terena nije moguće, osim iz zraka, dok se na kopnu može djelovati samo u nižim dijelovima, i to presijecanjem krakova prema naseljenim mjestima i putnim komunikacijama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: