Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Na ulazu u BiH bi trebala stajati ploča sa natpisom: Dobro došli u BIH - državu apsurda, korupcije, nepotizma i bezakonja, korumpiranih i rastrošnih političara, službenika, sudija i policajaca, neefikasnog pravosuđa, državu mafijaša, kriminalnih grupa i trgovaca drogom, oružjem i ljudima, državu utajivača poreza, državu prevarenih, obespravljenih, nezaposlenih i besposlenih građana, polupismenih, siromašnih, zaglupljenih, zaostalih i nacionalizmom zadojenih konstitutivnih naroda, državu ostalih kao građana trećeg reda, državu koju polovina njenih građana ne smatra državom, državu u kojoj su zakoni mrtvo slovo na papiru, državu namještenih tendera, državu uništene privrede, opljačkanih i uništenih firmi i fabrika, zatvorenih kulturnih ustanova, loših državnih i još gorih lokalnih puteva, državu u kojoj vladaju bahatost, prepotentnost, malograđanština, nekultura i kič, državu kupljenih diploma i lažnih magisterija i doktorata, lažnog patriotizma i partokratije, i državu u koju je bolje da ne ulazite.
Da je barem hrana kvalitetna, cijena bi i bila opravdana. Jedem jedem ćevape i odjednom zagriznem nešto tvrdo i zgadi mi se život. Mlijeko pogotovo ubija kvalitetom.
Nacrt federalnog budžeta za narednu godinu S deficitom od 655 miliona KM Vlada FBiH ulazi u 2014.
Ma dajte,sta se bunite zar nevidite da nam ekonomija cvjeta zahvaljujuci sredjenoj nam drzavi.Samo kahvenisemo i lezimo a opet se ima :P Kakvi smo lezihl***vici ,odlicno zivimo :P
Ne kontam kako se raja bez posla snalazi za hranu?!
Ja odo da zivim negdje u sumu,imal ko kakvih prjedloga koje sumsko podrucije ima najbolju vegetaciju? Hvala unaprjed
Umjesto teške borbe sa problemima i konkretnom inflacijom, izabrali smo da lagano tonemo u njih kao u živi pijesak, jer mi kao imamo fiksni kurs i ograničenu inflaciju, ali na istu apsolutno ne možemo uticati, tako da je tokom godina ona svima postala očigledna, kao jutrošnje sunce na nebu. To je suštinska razlika između prave Centralne banke i Currency board-a, koji su nam nametnuli i suštinska razlika između samostalne države i protektorata, koji smo postali.
mislite preživljavanje.......a ne Život?
Kako moze "zivot " biti "skuplji" bilo koji procent?
sreca nasa pa svi mi imamo nekoga na zapadu koji na m salju da nema dijaspore mi bi pocrkali-imas preko pesto hiljada dijaspore i kad dodju da potrose samo 100 eura to ti je cifra oko 50 miliona eura--a potrose preko 1000 eura i izadze cifra da ti se zamanta u glavi zato i jesu nasi politicari bogati
Malo brate 8 posto dajte nam vise hocemo extremno poskupljenje
baš simboličan broj!
Još koju godinu i zivota neće biti nikako :D
mislim da je više od 8 % skuplji, no neovisno o tome ključni je problem što je broj nezaposlenih iz godine u godinu sve veći i veći. to znači da je ekonomski kolaps države neminovan. ionako se ekonomija u bosni održava umjetno zahvaljujući kreditima izvana koji će uskoro u velikim ratama doći na naplatu. ako se ne vrate pare, uzet će se resursi. s obzirom da su resursi već uzeti, sad je red na skidanje gaća i redaljku. narade naguzi se jer bankari dolaze.
idemo ponovo na kukuruzuuu fali nam jos samo rat dugo ga nije bilo
Plate sve manje,a zivot sve skuplji..