{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Živković odbio potpisati saglasnost za plaćanje puta zastupnicima u Prag?

28.11.2013. u 22:15
50
59
Živković odbio potpisati saglasnost za plaćanje puta zastupnicima u Prag?
50
Živković odbio potpisati saglasnost za plaćanje puta zastupnicima u Prag?
Milorad Živković (Foto: Klix.ba/Arhiv)
Naredni sastanak bh. lidera, odnosno delegacija političkih stranaka i predstavnika EU vezano za presudu "Sejdić i Finci", zakazan je za 2. i 3. decembar. Međutim, neki će možda u Prag na sastanak o svom trošku.
Putujuća ekipa koja već četiri godine rješava, a nikad da riješi pitanje presude "Sejdić i Finci", ovog puta ide u Češku, a oni koji čine delegaciju i članovi su Zastupničkog, odnosno Doma naroda, trebali bi putovati o trošku Parlamentarne skupštine BiH.

Međutim, kako nezvanično saznaje Klix.ba, zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Milorad Živković (SNSD), odbio je potpisati saglasnost da se plati put u Prag na dogovore Mladenu Bosiću, predsjedniku SDS-a i Šefiku Džaferoviću, potpredsjedniku SDA, inače zastupnicima tog doma, kaže naš izvor, koji nije mogao sa sigurnošću reći odnosili li se to eventualno i na još neke članove delegacije koji su ujedno i zastupnici.

S druge strane, Dom naroda će platiti putovanje u Prag delegatima Draganu Čoviću, predsjedniku HDZ-a i Borjani Krišto, potpredsjednici te stranke, a vjerovatno i još nekima koji čine delegaciju, poput Martina Raguža, predsjednika HDZ-a 1990.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: