Komentari (87)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Je*em ti drzavu ovakvu... I kad mi neko kaze meni dobro ovdje.
@TuborgNaMozgu nemoj tako, dobro je Fadilu i njegovim , dobro je Barkiru, i jos jedno 10 familija a ostali ko vas hebe , birali ste DOBILI STE
@TuborgNaMozgu Bravo Novalicu i nasa divna vlado. Pa sto smanjujete platu? Jel to nema vise potrebe za ugljem? Jesu li stale termoelektrane pa netreba ugalj? Koja ste vi bagra bezobrazna. SDA treba zabraniti kao krimogeni i antibosnjacki kartel.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
A kakire sve ti ebem, i tebi i novalicu, i narkomancini solaku
trebaju svima u elektro privredi u postotcima smanjit plate pa direktoru 20 posto 3.000 km manje plata
Najtezi i najopasniji posao. Moras biti 100% spreman i psihicki i fizicki da radis u jami 500m ispod zemljine povrsine. Ovi ljudi bi trebali da imaju plate makar kao direktor i upravni odbor elektroprivrede. Kad bi samo mogli da se udruze u strajku svi rudari u bih na jedno 6 mjeseci da stane rad rudnika. Osjetila bi takozvana krema drustva znacaj rada ovih ljudi.
Sve je krenulo od certifikata.Kupili su drzavu za 3 procenta nominalne vrijednosti,nenormalno se obogatilo 30 familija,a ostalo su kmetovi,ko u feudalnom dobu!
Ne znam zasto im diraju place ali to je neki dodatak na placu, sta i kako, mnogo je nepoznanica da bi se neko osu
nadam se da ih niko pozvat nece i svima otkaz, lako je naci nekog ko ce da radi! mnogi bi se polomili za platu 1600KM ali to je njima malo, pardon sada 1400KM bez tog dodatka
Satnica 2,70 cccccccccccc pa bolan rudar mora raditi punih 11 sati da bi dobili moju jednu satnicu zapravo dvije moje pauze po pola sata. Moj stimulans i bonus od firme je veci od njihove plate. Ne znam sta reci na ovo vise? Da su pametni da rastjeraju govna sa vlasti, uslove ih da ne smiju imati vise od dvije prosjecne plate, da im ukinu pausale, naknade koje im sve rudari daju najvise.
rudari ce raditi za placu umanjenu za sada za 200 km,a po potrebi smanjivace se za jos ako bude potrebno,do tada rudari nemaju pravo na otkaz niti na proteste JER NOOORRROOOOD ZNOOOO a uhljebi jos bolje znaju.
pa dokle vise po sirotinji koja svaki dan rizikuje zivot na poslu,netrebate silaziti dok vam ne vrate te pare sto su uzeli daBogda im za lijekova trebali stoko lopovska
Rudarski posao je zaista hljeb sa sedam kora. Medjutim, ako je vjerovati menadmzentu, niko rudarima nije umanjio plate, vec nisu dobili stimulaciju koja se isplacuje uz uslovda se radi o dobrom poslovanju i prebacivanju norme.
pa cim je stimulacija na platu normalno da nesto nisu zavrsili.. ali najbolje je kukat..
ma ta’ če rudari? Udri gdje je najtanje! 😩
Kad ste prije smanjili ljudima plate i to bas rudarima kako vas nije sram
"ne bih ja rekao da im je smanjena placa, prije je smanjen iznos koji dobiju prilikom isplate" Boze, baci ciglu, i budi precizan...
Ovo su ljudi, koji zaslužuju puno ! Ali nažalost , daje im se malo.
Novalicev set mjera oduzmi onima koji su zasluzili daj onima koji nisu..
Cuj 2,70 KM satnica,pa vise prosjak naprosi na ulici,ovo je za svaku osudu,povecati na 3,7 satnicu
hahahahahahahhahaahhaha za osudu je da imaju vecu platunod nastavnika, profesora, od medicinskih tehnicara i opet malo.. neka zavrse skolu i budu onda nastavnici za 900km
ne racuna se tako satnica, postoji koeficient sa kojom se to mnozi nego oni to predstavljaju da bi ko eto ispali ugrozeni.