BiH
131

Zeničani šetali za Mahira i istinu za Haruna: Ne žmirimo na nasilje!

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Šetnja za tragično preminulog dječaka Mahira Rakovca održana je danas i u Zenici gdje je više od stotinu Zeničana prošetalo glavnim trgom.

Povod za okupljanjem i protestnom šetnjom centrom Zenice je obilježavanje četrdeset dana od smrti dječaka Mahira Rakovca, a cilj šetnje je bio poslati poruku da se trebaju uložiti veći napori u sprečavanje vršnjačkog nasilja u školama.

Organizatorica današnje šetnje je majka Adisa Džulan koja je kazala da je vrijeme da se zaustavi vršnjačko nasilje u školama.

"Na organizaciju ovoga potakla me činjenica da su djeca izložena nasilju i to je strašno, a mi na to doslovno žmirimo. Prije dvije godine u Zenici je u školi preminuo Harun Mujkić, a prije 40 dana Mahir. Nasilje mora prestati, jer ako ne prestane ko je slijedeći?", izjavila je Džulan.

Svim učesnicima šetnje podijeljene su ljubičaste trakice, a šetnja je završena ispred Osnovne škole "Musa Ćazim Ćatić" u kojoj je ubijen Harun Mujkić čiji roditelji ni do danas nisu pronašli odgovorne za smrt svoga djeteta.