BiH
1.6k

Majka Mahira Rakovca: Hvala svima koji nisu savili kičmu, već se bore s nama za istinu

Piše: S. H.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Alisa Mahmutović, majka tragično nastradalog dječaka Mahira Rakovca obratila se prisutnim građanima koji su učestvovali u mirnoj "Šetnji za Mahira", te se zahvalila na ogromnoj podršci javnosti u borbi za istinu, naglasivši povjerenje u Tužilaštvo KS.

"Danas je četrdeseti dan kako pokušavamo naučiti živjeti bez našeg Mahira. Od tog kobnog dana ja drugačije percipiram vrijeme. Hvala vam što ste tu, da ovu patnju podijelim s vama. Hvala vam što niste savili kičmu, nego ste ustali zajedno s nama da tražimo istinu o Mahirovoj smrti", poručila je Mahmutović.

U mirnoj šetnji u Sarajevu učestvovalo je nekoliko stotina osoba. Osnovna poruka koja je poslana sa skupa je podsticanje drugih da se bore i usprotive svakoj vrsti nasilja.

"Hvala i policiji koja radi na ovom slučaju. Hvala tužilaštvu u koje vjerujem i na koje se oslanjam, jer ovo nije samo Mahirova priča, ovo je priča mnogih Mahira kojih ima među nama i koji pate u tišini", naglasila je majka Mahira Rakovca.

Prisutnima se obratila i Azra Mujkić, majka, također tragično nastradalog dječaka Haruna iz Zenice.

Osim Sarajeva simbolične šetnje su organizovane u Tuzli, Zenici, Cazinu, Zavidovićima, Goraždu, Konjicu i brojnim drugim gradovima. Također su oragnizirane šetnje i u mnogim evropskim gradovima.

Učesnicima su podijeljene ljubičaste vrpce kao simbol borbe protiv nasilja nad djecom.